Piranha Bytes údajně končí. Autoři série Gothic jsou další obětí rozsáhlé restrukturalizace společnosti Embracer
i Zdroj: Piranha Bytes / THQ Nordic
Byznys Novinka Piranha Bytes údajně končí. Autoři série Gothic jsou další obětí rozsáhlé restrukturalizace společnosti Embracer

Piranha Bytes údajně končí. Autoři série Gothic jsou další obětí rozsáhlé restrukturalizace společnosti Embracer

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

18. 1. 2024 10:00 2

Studio Piranha Bytes s největší pravděpodobností zavírá krám. Embracer podle všeho nedokázal najít vhodného kupce, vývojáři se tedy musí smířit s výpovědí.

Reklama

  • Magazín GameStar informoval o uzavření studia Piranha Bytes
  • Embracer se údajně snažil najít kupce, to se ale nepodařilo
  • Elex 3 byl zřejmě zrušen

Studio Piranha Bytes je v našich končinách velmi populární, a to především díky sérii Gothic. Autoři se však podepsali také pod Risen nebo Elex. V jejich hrách byl stále vidět nezaměnitelný rukopis, brzy se však zřejmě nadobro vytratí.

Magazín GameStar totiž informoval, že se německé studio zavírá, skutečnost údajně potvrdilo několik důvěryhodných zdrojů. Náznaky se objevovaly již během několika posledních měsíců, jedním z nich jsou například prázdné webové stránky a youtubový kanál. 

Vítejte ve Starém táboře. Ukázka z remaku RPG Gothic probouzí vzpomínky na původní hru
i Zdroj: Akima Interactive / THQ Nordic

Vítejte ve Starém táboře. Ukázka z remaku RPG Gothic probouzí vzpomínky na původní hru

Společnost THQ Nordic začátkem měsíce překvapila oznámením portu prvního dílu série Gothic pro konzole Nintendo Switch,…

14. 8. 2023 09:15

Za zmínku stojí také fakt, že Elex 3, na němž se doposud pracovalo pod kódovým označením WIKI6, zmizel ze seznamu her, které byly finančně podpořeny Spolkovým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu. Autoři podle všeho měli obdržet částku přesahující tři miliony eur.

GameStar zmiňuje, že původním plánem Embraceru, jenž studio vlastní, bylo najít nového majitele. To se ale nepodařilo, takže zaměstnanci v prosinci minulého roku dostali výpověď. Tento proces údajně stále probíhá. 

Události nemají žádný vliv na produkci remaku prvního dílu, třetí Elex ale pravděpodobně nikdy nebude dokončen. Nelze však vyloučit, že značku někdo odkoupí. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama