Pardubice jsou mistry EHL 2020/2021
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pardubice jsou mistry EHL 2020/2021

Pardubice jsou mistry EHL 2020/2021

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

15. 3. 2021 10:19

Gameři Pardubic vyhráli zlato v letošní sezoně ENYAQ Hockey League. Stříbro si odnáší Litvínov. V boji o 3. místo byly úspěšnější České Budějovice. Všechny kluby získaly své historicky první medaile.

Reklama

Gólovou smršť a velmi ofenzivní hokej předvedli kapitáni Pardubic a Litvínova. Celkově bylo k vidění 11 branek, více jich ale nastřílel Hcpce1996, který získal pro Pardubice první důležitou výhru. V dalším duelu předváděli Jarin s Kumbikem velice vyrovnané tempo, ale litvínovskému tahounovi se díky výhře 4:5 podařilo vyrovnat sérii. CallmePablo znovu poslal do vedení Pardubice, když v posledním individuálním zápase porazil TheNotorika 4:2.

V prvním 2v2 zápase vystřídal po většinu ofenzivní hokej docela defenzivní představení. Winci s Kumbikem dokázali kontrolovat celých 60 minut a nedovolili pardubickým gamerům skórovat. Naopak z jejich strany padly za záda pardubického brankáře 2 góly, čímž se stav na zápasy opět vyrovnal a muselo se rozhodovat v posledním pátém utkání.

V něm stačilo Dynamu pouhé 2 minuty na první kontaktní branku, která padla z dorážky, a celkově 9 minut, aby si pojistili vedení dalšími dvěma přesnými střelami do soupeřovy sítě. Litvínov se snažil se zápasem ještě něco udělat, ale pardubická obrana byla neprostupná a taky se nebála postavit tělem do nebezpečných dělovek od modré. Pardubice v dalších dvou třetinách pak ještě své vedení navýšily o dva góly na konečný stav 5:0. 

Dominantní výkon v posledním duelu jim získal mistrovský titul v sezoně ENYAQ Hockey League 2020/2021 a vůbec první medaili v historii. Kromě toho si gameři odnesli výhru 80 000 Kč a zapůjčení vozu Škoda ENYAQ na 3 měsíce.

České Budějovice si odnáší bronz

Motor vstoupil na virtuální ledovou plochu vítězným drivem. V kapitánském souboji jsme mohli vidět kvalitní hokej, ale mnohem přesnější koncovku měl Tejky oproti jeho soupeři z Mladé Boleslavi, díky čemuž vyhrál 4:2. Ve druhém duelu se fanoušci dočkali gólové přestřelky, protože Karabina a Kubiii7 celkově vstřelili 15 branek. Kubiiimu se ale díky jednobrankovému náskoku podařilo sérii vyrovnat. Třetí zápas pak byl opět v režii Motoru, který si odnesl výhru 4:1.

V první čtyřhře ale Boleslav ukázala svou ofenzivní převahu a JiFi23 s Kubiiim rozdrtili dvojici Tejky a Karabina 2:8. I po takovém debaklu Jihočeši neklesli na mysli, a v rozhodujícím zápase kontrolovali utkání, které dokázali vyhrát 3:0. Tím si gameři celku Madeta Motor České Budějovice odnesli jejich první bronzové medaile.

Pardubice jsou mistry EHL 2020/2021
i Zdroj: Hrej.cz
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama