Paradox představuje novinky. Chystá Victoria 3, přináší nová nádraží do Cities: Skylines
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Paradox představuje novinky. Chystá Victoria 3, přináší nová nádraží do Cities: Skylines

Paradox představuje novinky. Chystá Victoria 3, přináší nová nádraží do Cities: Skylines

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 5. 2021 10:23

Vydavatelství Paradox Interactive, známé především pro své strategické série, představilo obsah plánovaný pro příští dny, měsíce a roky. Pochopitelně dále podporuje své existující série, především relativně čerstvá vydání Empire of the Sin a Crusader Kings 3, pracuje ale i na pokračování další toužebně očekávané série.

Reklama

  • Paradox během své akce ukázal připravovaný obsah
  • Chystá DLC pro Crusader Kings 3, Empire of the Sin a vydal malé balíčky pro Cities: Skylines
  • Největší novinkou je vývoj Victoria 3

Králové v Crusader Kings 3 se tak dočkají nových možností skrze první velké DLC Royal Court. To přináší například systém zbraní, které můžete využívat v boji, zároveň ale poslouží jako majetek, dědictví nebo třeba jako motiv k vypuknutí dvě stě let trvající krvavé války. Vedle toho se značně rozšíří některé herní systémy, autoři například překopali Kulturu a na královském dvoře bude pořádně rušno.

První DLC pro Empire of the Sin přinese novou příběhovou linku s bossem Meyerem Lanskym. S novou aktualizací má také do hry přibýt více možností přizpůsobení a autoři slibují postupnou implementaci podpory modifikací.

Do Cities: Skylines se podívaly dva nové Content Creator balíčky, tedy menší rozšíření obsahu, který vytvořili šikovní modeři. S Train Stations můžete své město obohatit o šest nových nádraží, šest stanic metra a čtyři nové přestupní huby. Bridges & Piers zase přinesou balíček nových mostů, konkrétně sedmi pro klasickou dopravu, dvou pěších a tří železničních. Pro hráče na PC jde samozřejmě o poměrně drahou možnost jak mít něco, co je normálně dostupné skrze modifikace, majitelé konzolových verzí si ale můžou svá města výrazně ozvláštnit. 

Starší obsah pro Cities je mimochodem v současnosti dostupný s velkými slevami.

Fanoušky ale asi nejvíce těší oznámení třetího dílu série Victoria. Ta se řadí po bok Europa Universalis a Hearts of Iron, respektive působí tak trochu jako jejich mezičlánek i z hlediska časového zasazení. Oproti ostatním sériím je více simulátorem a snaží se komplexně vyobrazovat vývoj lidstva v dobách průmyslového a civilizačního boomu od začátku devatenáctého století zhruba do meziválečného období.

Třetí Victoria byla mezi fanoušky tvorby Paradoxu tak trochu memem, dlouho se mělo za to, že další díl už nejspíš nikdy nevznikne. Opak je ale pravdou a už brzy se budeme moct chopit otěží jedné z mnoha zemí nebo zemiček světa roku 1836. Hlavní roli bude hrát ekonomie, politika, diplomacie a rozvoj státnictví, hratelnost se tak v mnoha ohledech liší od ostatních her vydavatele. Titul zatím nemá datum vydání.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama