Otevřená beta Modern Warfare 3 dorazí opět jako první na PlayStation. Čas navíc bude trvat několik dní
i Zdroj: Activision
Novinka Otevřená beta Modern Warfare 3 dorazí opět jako první na PlayStation. Čas navíc bude trvat několik dní

Otevřená beta Modern Warfare 3 dorazí opět jako první na PlayStation. Čas navíc bude trvat několik dní

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

13. 8. 2023 09:35 2

Activision už přinesl v posledních dnech teaser, který buduje půdu pro plnohodnotné odhalení Modern Warfare 3 (2023). Titul, jenž vyvíjí opět studio Infinity Ward (s výpomocí několika dalších), byl zatím ukázán jen ve velice bryskním videu. Viděli jsme, jak se před námi objevuje Price i Makarov… a také, kde bude hra jako první. Letošní Call of Duty totiž znovu provází řada reklam. A jak se ukazuje, i letos jedna z nich vybízí k časově exkluzivní betě pro majitele PlayStationu.

Reklama

  • Call of Duty: Modern Warfare 3 nabídne na PS4 a PS5 dřívější přístup do své otevřené bety
  • Informaci přinesl trailer společnosti PlayStation, který hovoří o možnosti hrát alespoň 5 dní v předstihu

O skutečnosti, že veřejná beta nového Call of Duty bude znovu dříve dostupná na PlayStationu než na Xboxu a PC, informoval obsah nového traileru. Ten se objevil přímo na oficiálním arabském kanálu společnosti PlayStationu, než jej z YouTubu zaznamenal a přeložil insider CharlieIntel. 

Jak si můžete prohlédnout, předchozí fotografie potvrzuje to, že hráči na PlayStation budou moci zahrát Modern Warfare 3 nejméně o pět dní dříve. PlayStation měl v tomto ohledu často výhodu, kdy u většiny dílů získal vždy nějakou formu exkluzivní smlouvy, což zřejmě pokračuje i u letošního, ač u dalších už nejspíš ne.

Ještě před oznámením chystaného záměru zakoupit celý Activision Blizzard a s tím i všechny jeho značky, se Microsoftu totiž dohodl na zpřístupnění dalších 3 Call of Duty na konzolích PlayStation. To nutně neznamená, že by u konzole Sony nemohly objevit další díly. To určitě ne. Jen je poměrně zřejmé, že ať už doteď existovala jakákoli forma exkluzivní dohody, jež stranu Sony zvýhodnila, tato dohoda padne tehdy, kdy vyprší aktuální dohoda.

Hra skutečně vyjde i na last-genu

Z jiného konce můžeme zmínit dále to, co posledních pár dní obklopovalo last-gen verze hry, tedy zda budou, nebo ne. Pokud takovou zprávu vidíte poprvé, či jste na ni narazili jen na začátku, jde o jen to, že letošní hra byla nejdříve autory oznámena pouze pro tři současné platformy – neboli PC, PS5 a Xbox Series. 

Jinak řečeno, starší verze pro PS4 a Xbox One byly vynechány. To se mohlo pro mnoho hráčů zdát jako varovný signál, že stejně jako remake hry Resident Evil 4 letos už nevyšel na Xbox One, nemuselo na starších konzolích vyjít ani nové CoD. Naštěstí se tak nestane. Velice rychle poté, co jeden z trailerů Activisionu lákal i na PS4 verzi hry došlo k opravě i u zelené strany, a hra tak vyjde i na Xbox One.

Call of Duty: Modern Warfare III potěší veterány z předchozího dílu. Hra umožní přenést část obsahu
i Zdroj: Activision

Call of Duty: Modern Warfare III potěší veterány z předchozího dílu. Hra umožní přenést část obsahu

V případě série Call of Duty doposud platilo nepsané pravidlo, že si hráči s každým novým dílem museli znovu odemknout…

10. 8. 2023 09:50
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama