Open-world akce Flintlock se odkládá. Autoři hry Ashen nedostojí slibu, že hru dodají v letošním roce
i Zdroj: A44 Games
Flintlock: The Siege of Dawn Novinka Open-world akce Flintlock se odkládá. Autoři hry Ashen nedostojí slibu, že hru dodají v letošním roce

Open-world akce Flintlock se odkládá. Autoři hry Ashen nedostojí slibu, že hru dodají v letošním roce

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

17. 6. 2023 07:20

Se všemi hrami, které se nyní oznamují, je pomalu snadné ztratit přehled, které jsme již znali a které ještě ne. Podobně je to i s odklady. Akční RPG s otevřeným světem Flintlock, které pochází od tvůrců hry Ashen, studia A44 Games, mělo např. původně vyjít na začátku roku 2023, ale postupně se dočkala interního odkladu. Nyní přišel oficiální. Studio nyní potvrdilo, že hra vyjde až v roce 2024.

Reklama

  • Flintlock: The Siege of Dawn se odkládá z letošního roku na rok 2024
  • Konkrétní datum neznáme
  • Důvodem odkladu je velký rozsah hry, jenž vyžaduje více práce a doladění

„Usilovně jsme pracovali na vytvoření jedinečného a detailně propracovaného otevřeného světa plného napínavých soubojů, obohacujícího průzkumu a skutečného pocitu objevování. Pro celý tým je důležité, aby byl Flintlock výjimečným zážitkem, a dlužíme to sobě i vám, kteří hru sledujete od jejího oznámení, aby byla co nejpůsobivější a nezapomenutelná,“ stojí v oficiálním vysvětlení odkladu.

Kromě toho vývojáři uvedli, že pro hráče, kteří hru netrpělivě vyhlíží, bude oznámena řada nových věcí. Ti na oplátku odklad schválili. Ve svých reakcím psali většinově o tom, že posunutí data vydání vnímají jen jako pozitivní, pokud to opravdu povede ke zlepšení zážitku, a požádala A44 Games o to, aby si dalo významně záležet na odladění titulu. 

Pokud si na hru nepamatujete, uděláme nyní rekapitulaci. Flintlock je hra určená pro Xbox One, Xbox Series, PS4, PS5, PC a Game Pass, která byla odhalena na loňské Xbox Showcase, což v překladu znamená, že měla vyjít do léta tohoto roku (připomínáme, že Xbox tehdy dobově sliboval, že jednotlivé jím ukázané hry mají vyjít do 12 měsíců od pořádání akce). 

Ačkoli tedy vydání nevyšlo tak úplně podle plánu, pohled do prvního traileru jasně připomíná, že je stále na co se těšit – a to i nad rámec hratelnosti, která rovněž působí zajímavě. Hra se odehrává v prostředí velkoměsta City of Dawn, kde se z rozmaru starých bohů otevírají jakési dveře do posmrtného života a začíná závod o záchranu světa. Vy hrajete pak za Noru, která pochopitelně vše zastaví. Se svou magickou společnicí Enki a posledními zbytky koaliční armády budete bojovat proti rozhodnutí bohů, a to všemi prostředky, které máte k dispozici.

Magie s vůní střelného prachu. Podívejte se na pětiminutovou ukázku z akčního RPG Flintlock
i Zdroj: A44 Games / Kepler Interactive

Magie s vůní střelného prachu. Podívejte se na pětiminutovou ukázku z akčního RPG Flintlock

Gamescom už je sice za námi, z Kolína nad Rýnem k nám nicméně i nadále připlouvají ukázky z her, které byly na veletrhu…

5. 9. 2022 09:30
1

Jak název hry totiž dává velice okatě najevo (termín flintlock v překladu znamená křesadlová puška), tyto prostředky nebudou zrovna holé ruce. Nora si při cestě do otevřeného světa bude tedy užívat hned více zbraní, jako např. střelného prachu skrze věrnou pušku, tak i magické dovednosti Enki a souboje se sekyrou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama