Odhalení data vydání Armored Core 6 je zřejmě nadohled. Novinka od FromSoftu má již rating a v míře násilí je prý mírnější než Elden Ring
i Zdroj: FromSoftware
Novinka Odhalení data vydání Armored Core 6 je zřejmě nadohled. Novinka od FromSoftu má již rating a v míře násilí je prý mírnější než Elden Ring

Odhalení data vydání Armored Core 6 je zřejmě nadohled. Novinka od FromSoftu má již rating a v míře násilí je prý mírnější než Elden Ring

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

16. 4. 2023 08:00

Během posledního roku jsme se od FromSoftware dočkali hned dvou velkých zpráv – jednak chystaného DLC pro Elden Ring s názvem Shadow of the Erdtree a dále oznámení úplně nového dílu ze série Armored Core – Armored Core 6: Fires of Rubicon. Ani u jedné z her jsme zatím neznali datum vydání – a to ani přibližně –, nicméně alespoň u druhé se to nyní částečně otáčí. Jihokorejská ratingová komise totiž sice ještě neřekla, kdy Armored Core skutečně vyjde, nicméně skrze udělený rating lze ze zkušenosti říci, že oznámení nebude daleko.

Reklama

  • Armored Core 6 byl nově ohodnocen u jihokorejské ratingové komise
  • Podle hodnocení 12+ bude titul mírnější po stránce násilí než novější hry FromSoftware
  • Rovněž lze předpokládat, že oznámení data vydání nejspíše přijde do pár měsíců

Jak už bylo mnohokrát na toto konto řečeno, Armored Core je všeobecně série, která má na herním poli ještě větší tradici než série Dark Souls. První díl vyšel už v roce 1997 a po jeho popularitě v Japonsku dostal následně 5 pokračování a několik dalších spin-offů a rozšířených edic. 

Armored Core 6, které bylo v našem případě oznámeno až na loňských The Game Awards, bude přitom prvním vydáním po deseti letech. Když bylo oznámeno, bylo vydání stanoveno na rok 2023, což se i vzhledem k nedávnému vydání Elden Ringu mohlo zdát možná velmi optimistické, ale zjevně realistické. Jihokorejská rada pro hodnocení videoher totiž naznačuje, že se tak zřejmě stane. Udělila hře hodnocení 12+, což může obecně značit, že se hra nachází v takovém stavu, aby mohla pohodlně vyjít v roce 2023.

Hodnocení 12+ bohužel ale nic dalšího neříká. Hodnocení si hra vysloužila podle komise vysloužila především kvůli tomu, co je popisováno jako "mírné násilí" kvůli útokům se zbraněmi nebo výbuchům. Pro ty, kteří tak doufají, že se po Elden Ringu dočkají dalšího násilí ve formě brutálních soubojů s bossy, toto hodnocení tedy spíše značí, že ani nový díl série možná nebude pro ně.

Dalším detailem, který je nicméně může zase zlákat zpět, pokud mají zájem, je stručná synopse děje. V ní je nově uvedeno, že hlavním hrdinou hry bude v tomto díle žoldák jménem 621 Raven, což může značit návrat série ke kořenům. Jak totiž napovídá étos, ravens neboli havrani jsou v sérii pojmem, který je více doma ve starších dílech. Jsou to žoldáci a piloti mechů Armored Core, ačkoli lze také říci, že jde i o titul, který dostává hlavní hrdina každé hry.

Co se nechá dále říci, je pak také to, kdy oznámení možná přijde, nebo spíše kdy je asi nejvíce pravděpodobné. Některé zvěsti totiž hovořily o tom, že by se studio mohl rozhodnout hru vydat už mezi letošním zářím a říjnem – některé zase o něco později. Pokud je první z nich pravda, mohlo by se schylovat k většímu odhalení na červnovém Summer Game Fest, potažmo Gamescomu, který se koná v srpnu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama