Obsidian předvedl také Grounded i nové RPG
i Zdroj: Microsoft
Novinka Obsidian předvedl také Grounded i nové RPG

Obsidian předvedl také Grounded i nové RPG

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

24. 7. 2020 14:45
Reklama

Studio Obsidian Entertainment mělo na včerejší prezentaci v ohni hned několik želízek. Krom slibného DLC pro The Outer Worlds přišla řeč také na pidilidi z Grounded, představeno bylo dokonce i zcela nové fantasy RPG Avowed.

Prostřednictvím Grouded autoři předvedli, že jim rozhodně nechybí smysl pro humor. Dobře střižený trailer totiž využili k malému žertíku. Jde o úvodní část ukázky, kde vývojáři narážejí na kolegy ze studia CD Projekt RED. „Pokud čekáte na největší hru tohoto roku, počkejte si na Cyberpunk. Pokud jste ale připraveni na tu nejmenší, něco pro vás máme,” zaznělo v první půlminutě, přičemž bylo zobrazeno i logo očekávaného RPG od polských vývojářů.

CD Projekt RED na vtípek reagoval na Twitteru. Inu, míč je nyní na jejich straně hřiště. Možná, že v příštím traileru na Cyberpunk 2077 fórek oplatí. Grounded vychází už 28. července.

Neméně zajímavé je pak nově představené RPG Avowed. Studio Obsidian již několikrát dokázalo, že patří mezi mistry tohoto žánru. S Avowed navíc úplně nestaví na zelené louce. Dění se totiž odehrává v zemi Eora z Pillars of Eternity. Pro znalce bude jistě zajímavá změna perspektivy, známý svět si totiž tentokrát budou moct prohlédnout z pohledu první osoby.

Hra je nejčastěji přirovnána ke Skyrimu, což ostatně zřejmě není daleko od pravdy. Ze záběrů je patrné, že velký prostor dostane magie. Na další detaily si však budeme muset počkat. Avowed se objeví patrně pouze na Xbox Series X a na PC, datum vydání je zatím pravděpodobně na hony vzdáleno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama