O víkendu se uskuteční festival Gamescrunch Digital 2021, nabídne přednášky z oblasti herního vývoje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka O víkendu se uskuteční festival Gamescrunch Digital 2021, nabídne přednášky z oblasti herního vývoje

O víkendu se uskuteční festival Gamescrunch Digital 2021, nabídne přednášky z oblasti herního vývoje

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

23. 4. 2021 11:15

Nemáte zatím žádné plány na víkend? A co takhle navštívit herní festival? O víkendu se totiž uskuteční akce Gamescrunch Digital 2021, která přinese celou řadu zajímavých přednášek ze světa herního průmyslu.

Reklama

  • Festival začíná již dnes, na přednášky dojde v sobotu
  • Jde o bezplatnou digitální akci
  • O přednášky se postarají vývojáři z československé scény

Jak už název festivalu napovídá, jde pouze o digitální event. Stream bude probíhat na Twitchi, k jeho sledování stačí navštívit oficiální stránky projektu. Celá akce je propojena s Discordem, kde bude možné položit doplňující otázky k přednáškám.

Pojďme se nyní v krátkosti podívat na program. Pozvání přijal Ludovit Labik, zakladatel Ateliéru vizuálních efektů a herního designu na FTF VŠMU v Bratislavě, a právě tento ateliér je tématem jeho přednášky. O životě nezávislého vývojáře pohovoří Peter Adamondy ze studia Triple Hill Interactive, kde se nyní pracuje na hře Die by the Blade. Příběh Space Engineers odvypráví Vladislav Polgar z Keen Software, Tomáš Zlámal pohovoří o tvorbě adaptivního zvuku pro videohry, Jan Jinda pak zaměří povídání na VFX. Objeví se i Ondřej Paška vedoucí programátor z Charles Games.

Oficiální zahájení proběhne již dnes v 18:00, kdy bude představen program, v 18:30 pak naváže Jaroslav Menčík workshopem na Discordu, v němž nabídne cenné rady pro všechny, kteří uvažují o založení vlastního studia. Pásmo přednášek odstartuje v sobotu v devět hodin ráno. V neděli pak proběhne Indie Expo.

Cílem pořadatelů je podpořit herní průmysl na Slovensku a pomoct herním studiím s navazováním kontaktů. Gamescrunch chtějí zařadit po bok mezinárodních herních konferencí.

Veškerý obsah je zcela zdarma, aktuální novinky k festivalu můžete načerpat skrze facebookové stránky nebo přímo na zmíněném Discordu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama