Nvidia představuje GTX Titan Z
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nvidia představuje GTX Titan Z

Nvidia představuje GTX Titan Z

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

25. 3. 2014 22:18 4
Reklama

Nejedna reklama na nás dnes útočí s tím, co si lze pořídit za tolik a tolik peněz. My se však zeptáme o něco odvážněji – co si dnes můžete pořídit za šedesát tisíc korun? Auto? Veškeré aktuální konzole? Velkou sbírku hokejových kartiček? Nenechte se vysmát – toto vám vystačí na grafickou kartu. Na jednu.

Jasno v tom má společnost Nvidia a se vší pompou nám představuje nástupce směšně předražené GeForce Titan (dnes k mání za cca dvacet pět tisíc korun). Ten nese jméno GeForce GTX Titan Z, stojí právě zmíněných šedesát tisíc a vše nasvědčuje tomu, že je to jedna nelítostná bestie.

Karta je údajně tichá a příliš nehřeje, a to i navzdory faktu, že obsahuje dvě jádra nesoucí kódové jméno Kepler. Zkrátka a dobře, jedná se o kartu obsahující dva Titany, ty extra peníze jsou za snahu vyladit výkon karty tak, aby se nechovala jako standardní dual-GPU či SLI řešení, ale jako jako skutečná dvojnásobně výkonná grafická karta. A abychom nezapomněli, tahle bestie má 12GB grafické paměti.

A účel? Ne 4K, ale rovnou 5K rozlišení, a hraní na mnoha monitorech najednou (ne, nemyslíme tím na dvou). Čili denní praxe běženého smrtelníka, co říkáte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama