Nový patent naznačuje handheld od Sony
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový patent naznačuje handheld od Sony

Nový patent naznačuje handheld od Sony

David Plecháček

David Plecháček

28. 11. 2018 11:03 8
Reklama

Když jedna z předních osobností Sony, John Kodera, prohlásí, že propojení mezi klasickou konzolí a handheldem je pro budoucnost klíčové, zřejmě to neříká jen tak. Jenže z druhé strany si je Sony moc dobře vědomé toho, že s Vitou narazilo. Co teď? Pokusit se i vytvořit alternativu ke Switchi, nebo trpělivě vyčkávat, kam se herní průmysl posune dále?

S trpělivostí nové zjištění nemá zřejmě nic společného, ale Sony zkrátka nechce nechat nic náhodě. A tak se v hlavách těch nejtalentovanějších designérů jistě rodí myšlenky na další zařízení, které tento evidentně lukrativní prostor vyplní. A když na něco přijdou, nechají si to raději i patentovat. Jeden takový objev se objevil u patentového úřadu v Jižní Korei.

Sony si totiž nachalo patentovat cartridge. Z dokumentace nicméně nevyplývají žádné další informace o tom, co vlastně novinka přesně je a k čemu by měla sloužit. Jediné, co je z obrázku zřejmé, je konektor, kterým by se zařízení mělo propojit s konzolí. Svým tvarem trochu připománá HDMI.

Otázkou samozřejmě je, oč půjde. Na to nedokážeme s jistotou odpovědět, ačkoliv se objevily určité spekulace. Na druhou stranu je možné, že má novinka souvislost se starším patentem. Ten si společnost nechala registrovat v těchto dnech před rokem, a nákres zařízení ukazoval zařízení ne nepodobné Nintendu Switch, tedy obrazovku uprostřed s odnímatelnými ovladači po stranách, které jen trochu více připomínají části Dualshocku.

Opět se tak rozhořely debaty na téma další Vity, respektive dalšího handheldu, kterým by Sony navázalo na svou dlouholetou tradici. Zároveň se ale podobných patentů objevuje hned několik ročně, a jejich přítomnost nemusí v žádném případě předznamenávat existenci nového hybridního zařízení, ačkoliv po něm Sony evidentně velice touží. Bude se jednat o nový tahák, proč si pořídit PlayStation 5?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama