Novinka od tvůrců Genshin Impact vychází v dubnu. K odlišení od jejího předchůdce jí má dopomoct integrace tahového souboje a lineárnější design
i Zdroj: miHoYo
Novinka Novinka od tvůrců Genshin Impact vychází v dubnu. K odlišení od jejího předchůdce jí má dopomoct integrace tahového souboje a lineárnější design

Novinka od tvůrců Genshin Impact vychází v dubnu. K odlišení od jejího předchůdce jí má dopomoct integrace tahového souboje a lineárnější design

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

26. 3. 2023 09:45

Studio a vydavatelství miHoYo, které je přímo zodpovědné za Genshin Impact a nepřímo i za jeho seriálovou adaptaci, už několik měsíců naznačovalo, že se jeho nového titulu dočkáme v dubnu. Free-to-play tahová odnož Genshin Impact s názvem Honkai: Star Rail tuto informaci v novém traileru skutečně potvrdilo, a víme tak, že bude k dispozici od 23. dubna v rámci předběžného stažení a od 26. dubna i na oficiálních stránkách a v obchodě Epic Games Store.

Reklama

  • Nová RPG hra od tvůrců Genshin Impact skutečně vyjde na PC a mobilech 26. dubna, jak již dříve naznačovaly starší úniky
  • Na PlayStation se free-to-play titul v současné době chystá také, ale zatím nemá oficiálně přidělené datum

Poněvadž Genshin Impact generoval (a stále generuje) miliardy dolarů, asi nikoho nezaskočíme tím, že stejně jako on bude nová hra gacha. To znamená, že hráči musí vynaložit nejen opravdu štědrý čas, aby hru hráli, ale často i nemalé peníze, aby se vůbec pustili do odemykání postav, které hra stále dostává.

Některé z těchto postav jsme již viděli. Ve hře budou dostupné jak přímočaře (např. návštěvou in-game obchodu nebo hraním), tak i více ošemetně, kdy část postav otevíráte i prostřednictvím časově omezených “bannerů”.


Gacha hra

Tento termín, používaný zejména u východních free-to-play her, označuje každou hru , která implementuje gacha mechaniku. Podobně jako obdobně orientované loot boxy, které jsou více patrné u nás, lákají hráče tyto mechanismy na to, aby utráceli určitou měnu ve hře, a získali tak náhodný herní předmět. Některé měny lze obecně získat hraním; jiné zase tak, že hráč přistoupí k nákupu u vydavatele, kde využije skutečných finančních prostředků.


 

Pokud se naopak necítíte na to, že budete trpělivě čekat na to, až si budete moct po hraní odemykat postavy, nebo je kupovat, je třeba vědět to, že Honkai: Star Rail je v prvé řadě japonská hra. To pochopitelně není špatné, jen musíte vědět, co máte čekat. Prvky RPG, které jsou ve hře zakořeněné, jsou totiž velice patrné, a pokud se podíváte na jakýkoli trailer, uvidíte i to, že nechybí zmínky o cestě jakýmsi mezihvězdným vlakem, návštěvě vědecko-fantastických světů plných anime klišé, a především tahových bitvách. Tím se totiž celý titul asi nejvíce liší právě od Genshin Impact. Ačkoli totiž obě hry sdílí jádro v tom, že cílí jak na hráče na mobilech, konzolích, tak i PC, aby zasáhli co nejširší publikum, zásadní rozdíl spočívá v tom, že zatímco první hra byla vždy real-time, nový titul vyměňuje soubojový systém za kola. 

Další rozdíl je pak neméně důležitý, neb se týká designu, který je více sevřený. I když Honkai totiž nechává hráči stále relativní svobodu pohybu, není již striktně open-world, ale posílá hráče na lineárnější cestu z planety na planetu, kde kráčí příběhem, jenž volně navazuje na hru Honkai Impact 3rd (2016).

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama