Nová aktualizace firmwaru ROG Ally způsobuje potíže s výkonem. Zatím se jí raději vyhněte
i Zdroj: Asus
Hardware Novinka Nová aktualizace firmwaru ROG Ally způsobuje potíže s výkonem. Zatím se jí raději vyhněte

Nová aktualizace firmwaru ROG Ally způsobuje potíže s výkonem. Zatím se jí raději vyhněte

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 6. 2023 13:26 1

Magazín Hothardware upozornil na problematickou aktualizaci systému mobilní konzole ROG Ally. Ta sice přináší potřebné opravy a záplaty, zároveň ale citelně snižuje celkový výkon a optimalizaci přístroje při hraní.

Reklama

  • Aktualizace ROG Ally snižuje výkon v některých režimech, a to až o 20 %

Aktualizace s označením 319 měla podle výrobce Asus vylepšit a zvýšit výkon konzole při nízkém výkonu 9 W. Podle testerů Hothardware je ale situace spíše opačná a především aktualizace přinesla citelnou ztrátu výkonu při vyšších výkonech 15 W a 25 W. To potvrzuje i YouTuber ThePhawx, podle kterého došlo s novým BIOSem až k 20% propadu.

Před tím varuje i samotný výrobce, který přiznal, že s aktualizací 319 může dojít k nižšímu výkonu a že by hráči měli s instalací otálet.

Pokud jste už aktualizaci nainstalovali, máte několik možností. Podle Hothardware situace není nijak problematická, pokud nehrajete obzvlášť náročné hry. V takovém případě si jen užijete větší výdrže baterie. Pokud si ale potrpíte na snímkovou frekvenci u modernějších titulů, bude potřeba využít návrat k starší verzi systému přes utilitu ASUS EZ Flash.

Doufejme, že Asus brzy přinese nápravu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama