No Man's Sky značně rozšiřuje úpravu monumentálních nákladních lodí a jejich základen. Hra brzy oslaví šest let
i Zdroj: Hello Games
No Man's Sky Novinka No Man's Sky značně rozšiřuje úpravu monumentálních nákladních lodí a jejich základen. Hra brzy oslaví šest let

No Man's Sky značně rozšiřuje úpravu monumentálních nákladních lodí a jejich základen. Hra brzy oslaví šest let

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

20. 7. 2022 17:40

Měsíc před oslavením šestého výročí No Man's Sky přichází Hello Games s další obsahovou náloží mířenou na vesmírné létání. Již tradičně bezplatný update obnáší detailnější modifikace nákladních korábů i flotil a lehce bohatší ztvárnění kosmu.

Reklama

  • No Man's Sky přináší před šestým výročím bezplatný update Endurance
  • Vylepšuje úpravu flotil, nákladních lodí i základen na jejich budování
  • Pohlednějšího zpracování se dočká taktéž kosmos

Aktualizace nazvaná Endurance obsahuje přepracované základny nákladních lodí a flotil s množstvím nových dílů a možností stavět venku. Nákladní lodě, které si hráči vlastní, budou nyní obývané vícečetnou posádkou, přičemž lodě půjde osadit například o skenery, obchody, plantáže, rafinérie a extraktory a další užitečné vybavení. Jednoduše řečeno, z vašeho vesmírného korábu se stane v temnotě kosmu stane vlastní, soběstačné městečko.

Můžeme připomenout, že možnost vlastnit a řídit nákladní lodě představili tvůrci už v první aktualizaci Foundation, kde se inspirovali seriálem Battlestar Galactica a Hvězdnou flotilou.

Podle tvůrci si hráči podle vlastního usouzení mohou tematicky nakonfigurovat báze nákladních lodí několika způsoby – prosklenými chodbami, přehlídkovými moly a novými efekty hangáru a mostu. Vítané je taktéž bezbariérové přenášení po palubě. Nastavení teleportačních uzlů je na vaší lodi nyní možné bez větších omezení, což umožňuje rychlý transfer namísto zdlouhavého přesunu.

Co se týče dalších vylepšení, k dispozici je také nové planetární skenování nebo mise zaměřené na boj a novou expedici Polestar. Jednou z výraznějších proměn, které si patrně všimnou hlavně zcestovalí hráči, jsou pak i upravená asteroidová pole. Ta jsou nyní podle tvůrců více rozmanitá a v množství tisíců asteroidů také podstatně početnější.

Podobně vylepšené jako pole asteroidů jsou také mezihvězdné černé díry a obří vesmírné mlhoviny kouzlící fotek hodné scenérie. Jak vývojáři navíc připomínají, stále nejde o vše, co hru čeká. Už 7. října se po kratším odkladu podívá také na Switch a někdy v budoucnu i na systémy PSVR2 a MacOS. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama