No Man's Sky zasáhla zásadní krystalická nákaza. Nový update přináší nakažené světy, speciální letoun a mění jedny z hlavních nepřátel
i Zdroj: Hello Games
No Man's Sky Novinka No Man's Sky zasáhla zásadní krystalická nákaza. Nový update přináší nakažené světy, speciální letoun a mění jedny z hlavních nepřátel

No Man's Sky zasáhla zásadní krystalická nákaza. Nový update přináší nakažené světy, speciální letoun a mění jedny z hlavních nepřátel

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

5. 4. 2023 19:20

Po únorové aktualizaci, která přenesla zážitek z No Man's Sky i do nové generace PS VR, se společnost Hello Games opět vrhla na obsah. V nejnovější aktualizaci nazvané Interceptor, jež nese označení 4.2., se po vesmíru začala šířit nákaza, která infikuje světy a mění je na prazvláštní krystalická místa.

Reklama

  • No Man's Sky přivítalo další obří update 4.2 s označením Interceptor
  • Jeho hlavní novinkou je přidání světů postižených krystalickou nákazou a nový typ letounu, který lze pilotovat
  • Update přináší také novinky pro režim VR na všech platformách, kdy lze k ovládání používat zápěstní projektor

Speciální fialové krystaly, které začaly rychle zaplňovat povrchy světů, jsou ve hře novou funkcí, se kterou budete pracovat. Jedná se o zdroj energie, který způsobil rapidní morfování již známé rasy Sentinelů, kteří pod tímto vlivem začaly měnit nejen svůj vzhled, ale náturu, a ničí vše, co naruší jejich teritorium.

„Mnoho světů podlehlo nečekané zkáze, když ze země začaly vyrůstat podivné krystaly a strážní [robotičtí] Sentinelové se kvůli nim mění do nových, bizarních podob," stojí v oficiální synopsi aktualizace.

Situace je nyní tedy taková, že vám nejde moc na ruku. Oblohu jednotlivých světů zaprvé křižují nebezpečné drony, zatímco povrchy, které pak navštívíte, zas brázdí titánští arachnoidi. K tomu si ještě připočítejte robotické kraby, jež jsou ve větších skupinách jakési mini kopie oněch robo-pavouků, a dostáváte fakt, že všichni do jednoho mají unikátní vybavení – např. stealth, plamenomety nebo také výbušné zbraně.

Když pak odhlédneme od těchto drobných rozdílů a zabředneme do jiné stránky updatu vynechat nelze ani létání. Sentinelský Interceptor, který byl použit přímo pro název aktualizace, je totiž více než na okrasu. V rámci celého updatu jde o nový typ letounu, který má za cíl rozšířit stávající počet lodí, a to tak, že jej lze nově získat i mimo speciální expedice. 

Havarované lodě třídy Interceptor, jejichž pád podle vysvětlení hry způsobily právě zvláštní krystaly, lze nyní nalézt tedy na povrchu vybraných planet a následně je i opravit. Pokud se vám to povede, což prý závisí na poražení skupin nepřátel, lze tyto dříve autonomní lodě přivést k životu, avšak s tím rozdílem, že za kniplem budete sedět vy – nikoli stroj.

Příklady variant Interceptorů
i Zdroj: Hello Games
Příklady variant Interceptorů

Co se týče změn, které letoun dále zahrnují, pominout nemůžeme ani to, že svého prvního se ujmete relativně rychle. První z procedurálně generovaných modelů z třídy Interceptor bude totiž získán přímo skrze mise, jež vám dají za úkol najít a posléze použít nové materiály.

Jak už to tak ale bývá, ani to není vše. A vlastně můžeme říct, že to není vše ani zdaleka. Sentinelové, kteří už dříve hráli důležitou úlohu, sehrají nyní ještě větší, neboť hráči mohou získat nejen jejich stíhače, ale i vybavení, jako jsou  účinné lasery nebo jetpecky. Navíc, jak autoři říkají, tyto stroje půjde porazit i v bitvě. Dobře vyzbrojení hráči se podle slov autorů mohou se Sentinely potkat i při průzkumu vesmíru ve formě vlajkových lodí, přičemž jejich pokoření ihned vymaže váš status "hledaného" a přinese nové, hodnotné odměny.

Vítané novinky pro ovládání VR

Nakonec můžeme upozornit ještě na to, že nová aktualizace přináší i vylepšení režimu VR. Jeho novinkou je to, že na všech podporovaných platformách (tedy nyní včetně PS VR 2) nabízí ovládání pomocí zápěstního rozhraní, kdy projektor tohoto zobrazení lze libovolně přemisťovat a také upravovat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama