Nintendo vyhrálo spor s členem hackerské skupiny, odsedí si 5 let za mřížemi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo vyhrálo spor s členem hackerské skupiny, odsedí si 5 let za mřížemi

Nintendo vyhrálo spor s členem hackerské skupiny, odsedí si 5 let za mřížemi

Radek Raudenský

Radek Raudenský

3. 11. 2021 15:27

V dobách, kdy nám obvykle ležel vedle rozměrného televizoru PlayStation 2, bylo čipování konzolí vcelku běžně. Čipy společně s člověkem, který jej uměl napájet, či speciální CD se sháněly přes různé známé – doba se ale posunula a podobné úpravy konzolí už jsou spíše raritou, navíc velmi riskantní a nákladnou.

Reklama

  • Nintendo se soudilo s členem hackerské skupiny Team-Xecuter, která prodávala pirátský software pro Nintendo Switch
  • Její člen Gary Bowser nyní prohrál soud, trestem bude odnětí svobody na 5 let a pokuta 4,5 milionu dolarů

I přes to ale skupiny zaměřené na pirátění na konzolích fungují i dnes, jednou z nich byla i skupina Team-Xecuter, která se soustředila na konzole Nintendo Switch. Nintendo je ale známo pro svůj nekompromisní přístup k řešení jakýchkoliv problémů, na tým si vyšláplo a nyní vyhrálo jeden z mnoha soudních sporů proti šéfovi týmu Garymu Bowserovi.

Ten mimochodem nemá nic společného s prezidentem Nintendo of America Dougem Bowserem. Gary Bowser provozoval stránku maxconsole.com, která sloužila právě k prodeji speciálního softwaru SX OS a distribuci her, které byly s tímto systémem kompatibilní. Bowser prý na pirátském softwaru vydělal přes 320 tisíc dolarů, celá skupina dohromady pak utržila až několik desítek milionů.

Dle PCGameru Nintendo podobných sporů vyhrálo už několik, tento je ale výjimečný v tom, že je do něj zapojená i americká justice, která zadržela hned několik klíčových členů této skupiny, přičemž Nintendo zatím oficiálně potrestalo pouze Bowsera. Tomu naonec soud přiřkl pět let za mřížemi a povinnost zaplatit pokutu 4,5 milionu dolarů jako nápravu škody. Jak skončí Bowserovi kolegové zatím není známo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama