Nintendo otevřeně potvrzuje svou neúčast na letošní E3. Další držitelé platforem zatím oficiálně mlčí
i Zdroj: Nintendo
Novinka Nintendo otevřeně potvrzuje svou neúčast na letošní E3. Další držitelé platforem zatím oficiálně mlčí

Nintendo otevřeně potvrzuje svou neúčast na letošní E3. Další držitelé platforem zatím oficiálně mlčí

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

25. 2. 2023 08:30

V lednové zprávě magazínů IGN a VGC neoficiálně zaznělo, že ačkoli E3 2023 konána bude, jejího programu se neúčastní ani jeden ze tří provozovatelů platforem – tedy Nintendo, Microsoft ani Sony. Zatímco Son a Microsoft postoj oficiálně nekomentovalo, Nintendo se vyjadřuje nyní, a to zamítavě. V novém prohlášení japonský držitel platformy potvrdil, že nebude součástí akce, která se má v Los Angeles konat od 13. do 16. června.

Reklama

  • Nintendo již oficiálně potvrdilo neúčast na letošním ročníku E3
  • Pokud se nezúčastní i ostatní dva držitelé platforem, půjde o historicky první ročník, kdy bez velké trojky

„K naší účasti na jakékoli akci přistupujeme případ od případu a vždy zvažujeme nejrůznější způsoby, jak zaujmout naše fanoušky,“ uvedlo Nintendo v oficiálním prohlášení. „Protože letošní výstava E3 nezapadala plně do našich plánů [pozn.: neoficiální zdroje IGN dříve uvedly, že Nintendo nebude přítomno kvůli nižšímu počtu chystaných titulů], rozhodli jsme se veletrhu nezúčastnit. Nicméně byli jsme a nadále stále jsme silným zastáncem organizace ESA a E3 jako celku“ dodává Nintendo s náznakem, že nevylučuje účast na dalších ročnících. 

S ohledem na minulost, která Nintendo váže k E3, lze následně dodat, že firma byla naposledy fyzicky účastna na E3 2019 a během digitální E3 2021 nabídlo vlastní virtuální přenos. 

„Ačkoli Nintendo nebude nic prezentovat na letošním výstavišti E3 2023, jsme povzbuzeni zájmem o to, jak bude nová verze E3 od ReedPop vypadat,“ uvedl v prohlášení pořadatele E3 Lance Festerman, prezident firmy ReedPop. Už dříve přitom společnost, jinak pořádající i americký PAX, uvedla, že akce nabídne v letošním složení řadu velkých společností.

Letošní E3 se dle IGN nezúčastní Sony, Xbox ani Nintendo. Velká trojka potvrzuje odklon od tradičních konferencí
i Zdroj: ESA / E3 press kit

Letošní E3 se dle IGN nezúčastní Sony, Xbox ani Nintendo. Velká trojka potvrzuje odklon od tradičních konferencí

Velkolepý návrat herního veletrhu E3 dostává hned na začátek roku zásadní trhliny. K delší dobu absentující společnosti Sony…

31. 1. 2023 08:45

Svou účast na letošním veletrhu E3 potvrdil z velkých společností zatím oficiálně jen Ubisoft, resp. jeho generální ředitel Yves Guillemot. Ten v rámci prohlášení pro firemní investory před týdnem oznámil, že má francouzská firma v plánu předvést řadu titulů, včetně Assassin’s Creed Mirage nebo Skull and Bones. 

Na druhou stranu, Microsoft, který dle rozcházejících se informací VGC a IGN o účasti i vzhledem k úsporám po řadě stále jedná, resp. nebude přítomen, zřejmě nabídne vlastní akci, pokud dohoda nevyjde. Stejně jako loni je tak i pro letošní rok možné, že kolem E3 dojde také na akci Xbox & Bethesda Games Showcase, kde se odhalí výhled novinek do příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama