Niantic představuje Peridot, mobilní hru o chování mazlíčků
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Niantic představuje Peridot, mobilní hru o chování mazlíčků

Niantic představuje Peridot, mobilní hru o chování mazlíčků

Radek Raudenský

Radek Raudenský

14. 4. 2022 21:16

Několik měsíců zpět jsme vás informovali o tom, že studio Niantic pracuje, vedle neustálé podpory Pokemon GO a vývoji Pikmin Bloom, také na novém projektu. Tehdy jsme mohli pouze předpokládat, co vývojáři kutí, napínání ale naštěstí končí. Tvůrci nám představují Peridot.

Reklama

  • Studio Niantic oznamuje novou mobilní hru Peridot
  • Jde o novou franšízu o chování vlastních nestvůrek
  • Hráči se musí starat o své mazlíčky a zajistit jejich růst až do dospělosti

Peridot chce po spoustě uplynulých let od popularity Tamagotchi opět nastartovat mánii chování virtuálních mazlíčků. Peridot jsou roztomilé příšerky, které se vyvíjely po tisíce let a nyní jsou ohroženým druhem. Úkolem hráčů tak bude postarat se o malé mládě a prožít s ním život až do dospělosti. Jakmile se tak stane, budeme se muset zvednout z gauče a vyrazit na bod zájmu, kde můžeme našeho Peridota vypustit.

Jak jste už nejspíše poznali, Peridot je novou vlastní značkou, skrze níž se budou tvůrci snažit prorazit. Opět bude hra využívat geolokaci a rozšířenou realitu s technologií Lightship. Peridoti mají interagovat se svým prostředím, schovají se tak za strom, keří nebo se vám schoulí u nohou. Pokud zamíříte na vodu, hra zde nechá dorůst řasy nebo lekníny. 

Růst jednoho stvoření až do dospělosti bude trvat přibližně tři dny, přičemž ještě před vypuštěním se musí Peridot rozmnožit. Niantic pro každé stvoření slibuje naprostou unikátnost s vlastní DNA. Datum vydání zatím neznáme, během pár týdnů má dojít k soft launchi ve vybraných zemích.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama