Niantic a Nintendo tvoří mobilní Pikmin
i Zdroj: Niantic
Novinka Niantic a Nintendo tvoří mobilní Pikmin

Niantic a Nintendo tvoří mobilní Pikmin

Radek Raudenský

Radek Raudenský

23. 3. 2021 11:48

Společnost Niantic stojící za Pokémon Go oznámila další rozšíření spolupráce s japonským vydavatelem Nintendo. Společně se soustředí na tvorbu mobilních her využívajících virtuální realitu s hrdiny z širokého katalogu postav Nintenda.

Reklama

Vůbec první hrou, která vzejde z tohoto spojenectví, bude titul ze světa miniaturních Pikminů. Stejně jako většina her s rozšířenou realitou by i aplikace Pikminů měla „povzbudit k chůzi a udělat z této činnosti zábavu.“ Na tvorbu hry se soustředilo tokijské Niantic studio, které bylo založeno v dubnu 2018.

„AR technologie Nianticu umožnila vytvořit svět, ve kterém jakoby Pikmini žili tajně všude kolem nás.Vzhledem k cíli udělat z chůze zábavu je naší misí poskytnout lidem nový zážitek, který je rozdílný od tradičních her. Doufáme, že se Pikmini a tato aplikace stanou součástí vašeho života,“ tvrdí ředitel Nintenda Šigeru Mijamoto.

Jedním z důvodů tohoto spojenectví může být zklamání z příjmů mobilních her, které má Nintendo na svědomí. Dle tvrzení magazínu Bloomberg vydělalo Mario Kart Tour a Fire Emblem Heroes méně, než se očekávalo. Nintendo později potvrdilo, že už neplánuje vydávat tolik vlastních mobilních titulů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama