New World týdně přichází o stovky tisíc hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
New World Novinka New World týdně přichází o stovky tisíc hráčů

New World týdně přichází o stovky tisíc hráčů

Radek Raudenský

Radek Raudenský

1. 11. 2021 11:48 2

Přibližně před měsícem s velkou pompou vyšel New World, nové MMORPG od Amazonu. Po dřívějších nezdarech společnosti se konečně launch titulu opravdu podařil, na Steamu se do hry během jedné chvíle připojilo až milion hráčů, obří čísla ale začínají rychle klesat.

Reklama

  • SteamCharts ukazují, že z New World v týdnech po vydání odešly stovky tisíc hráčů
  • I když je takový trend pro nové hry normální, MMORPG může být tímto odlivem těžce zasaženo
  • Na vině mohou být různé problémy

I když totiž titul vypadal velice nadějně, brzy ve hře začali fanoušci objevovat nenadálé problémy. Hra i po vydání “ničila” grafické karty, servery byly dlouho beznadějně přetížené, následně hráčům mizely postavy po transferu na jiné servery a herní ekonomika se potýká s deflací. V poslední době pak například hráči objevili, že mohou do chatu vkládat HTML kód, skrze který lze odpojovat ostatní (nebo do chatu posílat bizarní obrázky). Problémů se tak vyskytla celá řada s různou mírou závažnosti a Amazonu se zatím nedaří všechny vyřešit.

Server Forbes s odkazem na statistiky SteamCharts tak upozornil na to, že hráči ve velkém odcházejí. Zatímco historický vrchol současně aktivních hráčů činí lehce přes 900 tisíc, dnes už se maximum pohybovalo kolem 400 tisíc hráčů. V průměru tak jde o propad zhruba sta tisíců aktivních hráčů týdně. I když jsou podobné odlivy (logicky) u nových her naprosto běžnou záležitostí, takto vysoké hodnoty jsou zejména pro ambiciózní MMORPG až příliš zásadním propadem. Pokud bude trend nadále pokračovat, herní divize Amazonu bude nucena nějakým způsobem zasáhnout.

New World týdně přichází o stovky tisíc hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama