NetEase zakládá své první americké studio, povede jej veterán ze studia Daybreak
i Zdroj: NetEase
Novinka NetEase zakládá své první americké studio, povede jej veterán ze studia Daybreak

NetEase zakládá své první americké studio, povede jej veterán ze studia Daybreak

Radek Raudenský

Radek Raudenský

5. 5. 2022 15:07

Čínský technologický gigant NetEase se rozšiřuje i na západ. I když studio není tak známé jako Tencent, stejně jako svůj kolega má rozsáhlé investice v herním průmyslu a vlastní kupříkladu arénu určenou čistě pro esportové turnaje. V minulosti navíc navázalo partnerství s Activision Blizzard, díky čemuž nyní operuje čínské verze her vydavatele – a své zájmy na západě dále prohlubuje.

Reklama

  • Čínský gigant NetEase zakládá své první americké studio
  • Jackalope Games má nést plnou samostatnost
  • Bude pracovat na hrách pro PC i konzole

Dnes totiž došlo k otevření vůbec prvního vlastního amerického vývojářského studia Jackalope Games, které povede Jack Emmert, bývalý ředitel Cryptic Studios či Daybreak Game Company. Na čem přesně bude studio pracovat stále nevíme, avšak bude se soustředit na „nové hry pro konzole i PC“. 

Emmert má ale velké zkušenosti se žánrem MMO, kromě Star Trek Online pracoval i na Neverwinter nebo DC Universe Online a tvorbu podobných her naznačil i ve svém vyjádření. „NetEase Games je pro můj tým i mě samotného tím vůbec nejlepším místem. Sdílíme stejnou vášeň, a to tvořit zábavné online světy pro hráče po celém světě. NetEase Games nám poskytne podporu a zdroje k tomu, abychom vystavěli skvělé studio i hry.“ Jackalope má pracovat nezávisle s plnou kreativní samostatností.

Tvůrce série Yakuzy přechází pod NetEase, chce zaujmout publikum mimo Japonsko
i Zdroj: Hrej.cz

Tvůrce série Yakuzy přechází pod NetEase, chce zaujmout publikum mimo Japonsko

Vedle Tencentu je důležitým čínským gigantem působícím v herním průmyslu společnost NetEase. O té sice neslýcháme tak často,…

24. 1. 2022 15:45

Relativně nedávno se NetEase objevil v západních médiích ohledně přechodu původního tvůrce Yakuzy. Ten chce pod vydavatelem přinést úplně jiné hry pro západní hráče.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama