Návrat do 2D a také kooperace. Sonic Superstars chce být milostným dopisem fanouškům i lákadlem novým hráčům
i Zdroj: Sega
Novinka Návrat do 2D a také kooperace. Sonic Superstars chce být milostným dopisem fanouškům i lákadlem novým hráčům

Návrat do 2D a také kooperace. Sonic Superstars chce být milostným dopisem fanouškům i lákadlem novým hráčům

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 6. 2023 10:40

Po open-world Sonic Frontiers se slavná modrá skvrna vrací ke kořenům se hrou Sonic Superstars. Nový titul odhalený na letošním Summer Game Festu vyjde na podzim tohoto roku digitálně i fyzicky pro PS5, PS4, Xbox Series Xbox One, Nintendo Switch a PC (Steam i Epic), přičemž půjde o první 2D hru se Sonicem za 60 dolarů.

Reklama

  • Sega na letošek oznámila novou 2,5D plošinovku Sonic Superstars
  • Titul vyjde ještě na podzim a zamíří i na starší konzole včetně Switche
  • Chce zaujmout líbivou grafikou a návratem k principům starších dílů
  • Aby se tak stalo, stojí v čele tvůrce původního Sonica Naoto Ošima

Novou hru pro Segu vyvíjí konkrétně japonské studio Arzest, které vede i jeden z původních tvůrců her Sonica Naoto Ošima. Z hlediska typu půjde nicméně tentokrát hlavně o kooperaci. Hra bude i přes sólo hru obsahovat hru až pro 4 hráče, kde mimo online varianty nabídne i lokální a výběr ze 4 postav v podobě: Sonica, Tailse, Amy a Knucklese. 

Pokud vezmeme v úvahu všechny tyto čtyři postavy, lze také říct, že každá má mít svoje unikátní schopnosti. Podle dojmů redaktoru Game Informeru jde např. o to, že si Sonic i do letošního dílu ponechal svůj klasický drop dash ze Sonic Mania, Tails může létat, Knuckles šplhat a plachtit a Amy používat kladivo a dvojskok. 

Co se týká schopností, nejde však jen o výběr postavy, který by je ovlivnil. Vliv má i váš průběh a také pečlivost. Už v tuto chvíli např. tedy víme, že pokud během hry nasbíráte dostatek smaragdů Chaosu, vaše parta získá postupně přístup také k dalším schopnostem, jako např. k vytváření klonů, lezení po vodopádech nebo i nabití se energií pro další posílení.

Společně s tím vaši hrdinové také váží i jednotnou cestu, takže jejich spolupráce bude znovu klíčová. Sonic a jeho přátele budou tentokrát podle Segy totiž putovat až k tzv. North Star Islands, tedy mýtickému souostroví světa Sonica, kde budou v neznámých lokacích porážet Dr. Eggmana a jeho spojence Fanga. I vzhledem k tomu bude odlišné, jak jednotlivé levely uvidíme. Z traileru např. plyne, že část úrovní uvidíme v odlišné stylizaci, kdy např. neonová mapa v polovině traileru vykreslí postavy jako voxelové a také je změní v chobotnice, upravujíc i jejich vlastnosti.

Tím jsme se konečně dostali asi k největší novince Sonic Superstars, a tou je grafika. Po delší době tu totiž máme dalšího převážně 2D Sonica (resp. 2,5D a někdy i 3D pro speciální úrovně pro zisk smaragdů), kde ostré pixely vystřídá moderní grafika stylu Sonic Generations.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama