Naughty Dog odkládá multiplayerové The Last of Us a potvrzuje vývoj další příběhové hry
i Zdroj: Naughty Dog / Sony Interactive Entertainment
Novinka Naughty Dog odkládá multiplayerové The Last of Us a potvrzuje vývoj další příběhové hry

Naughty Dog odkládá multiplayerové The Last of Us a potvrzuje vývoj další příběhové hry

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 5. 2023 12:43

Studio Naughty Dog okomentovalo spekulace točící se kolem absence chystaného multiplayerového spin-offu The Last of Us: Factions. V návaznosti na informace Bloombergu o problémech ve vývoji potvrdilo, že nakonec tvorba zabere více času než bylo původně v plánu. Zároveň ale studio láká na vývoj dalšího, zatím neoznámeného singleplayerového projektu.

Reklama

  • Na multiplayerové The Last of Us si ještě počkáme
  • Projekt nebyl na dobré cestě a studio Naughty Dog muselo přijmout řadu opatření
  • Zároveň ale vyvíjí nový singleplayerový projekt

"Víme, že se mnozí z vás těšili na další informace o naší multiplayerové hře The Last of Us. Jsme neuvěřitelně hrdí na práci, kterou naše studio doposud odvedlo, ale jak vývoj pokračoval, uvědomili jsme si, že nejlepší pro hru bude dát autorům více času. Náš tým bude i nadále pracovat na projektu, stejně jako na našich dalších vyvíjených hrách, včetně zcela nového singleplayerového zážitku,” stojí konkrétně v oficiálním prohlášení na sociálních sítích.

Podle dostupných informací vývoj spin-offu nešel úplně podle plánu, vedení objevovalo úskalí a muselo sáhnout k šetření. Pochybovalo například o dlouhodobém potenciálu hry i výsledné úrovni kvality. Možnosti hry měli hodnotit například veteráni ze studia Bungie, kteří byli údajně k původní podobě velmi kritičtí a nebyla by podle nich dostatečně atraktivní.

Na multiplayerové zápolení v postapokalyptickém světě si tedy ještě počkáme a i nadále nám musí stačit dva zveřejněné koncepty. Co se zmíněné nové hry týče, můžeme zatím jen divoce spekulovat. Teoreticky by se mohlo jednat o další díl série The Last of Us, prohlášení studia je ale poměrně vágní. O možnosti třetího dílu opakovaně mluví insideři, zatím si však musíme na oficiálnější informace počkat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama