Narušený miliardář a krvavý boj o moc. Připomeňte si příběh série Tekken
i Zdroj: Bandai Namco
Tekken 8 Novinka Narušený miliardář a krvavý boj o moc. Připomeňte si příběh série Tekken

Narušený miliardář a krvavý boj o moc. Připomeňte si příběh série Tekken

Dominik Tománek

Dominik Tománek

10. 1. 2024 09:00

Vydání očekávané hry Tekken 8 se pomalu a jistě blíží. Tvůrci se rozhodli hráčům připomenout spletitý příběh série. Cestou za připomenutím je doprovodí Brian Cox.

Reklama

  • Bandai Namco na oficiálním kanálu vydali shrnutí příběhu série Tekken
  • Celý videem provází herec Brian Cox ze seriálu Boj o moc, který příběh Tekkenu částečně připomíná

V turnaji King of Iron Fist se v Tekkenu utkalo mnoho bojovníků, ale jádro série tvoří tři generace znepřátelené rodiny Mishima. Začalo to Heihachim Mishimou, krutým patriarchou klanu Mishima a vůdcem konglomerátu Mishima Zaibatsu, a jeho synem Kazuyou Mishimou, který sloužil jako hlavní hrdina původního Tekkenu a později se sám stal opakujícím se padouchem. Ve hře Tekken 3 z roku 1997 se objevil Jin Kazama, Kazuyův syn, který zdědil ďábelský gen, genetickou anomálii, jež svému nositeli propůjčuje velké démonické schopnosti, které ale poškozují mysl. 

V novém videu zveřejněném na oficiálním kanálu Bandai Namco Entertainment provází hvězda seriálu Boj o moc (v originále Succession) Brian Cox diváky dlouhým a spletitým soupeřením trojice Heihachi, Kazuya a Jin, aby pomohl dohnat neznalost ještě vydání Tekkenu 8. Cox popisuje, jak Heihachi shodil pětiletého Kazuyu z útesu jako zkoušku Ďábelského genu, což Kazuyu následně přiměje k pomstě na svém otci. Příběh se pak přesouvá do doby o několik let později, kdy Heihachi vycvičil svého vnuka Jina jako prostředek k vykonání pomsty na Kazuyovi, jen aby Jina zradil tím, že ho zastřelil z bezprostřední blízkosti a spustil tak Jinův vlastní Ďábelský gen.

Výběr Briana Coxe není náhodný. Rodinné drama Mishimových z Tekkenu by se dalo snadno přirovnat k příběhu dysfunkční rodiny Royových ze seriálu Boj o moc (Succession) od HBO, který si na Zlatých Glóbech odnesl cenu za nejlepší drama seriál. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama