Nadcházející strategie Millennia slibuje svěží přístup k 4X
i Zdroj: Paradox Interactive
Novinka Nadcházející strategie Millennia slibuje svěží přístup k 4X

Nadcházející strategie Millennia slibuje svěží přístup k 4X

Jakub Trebichavský

Jakub Trebichavský

27. 9. 2023 11:20

V tahové 4X strategii Millennia provedete svůj národ obdobími zkoušek, úspěchů, krizí a převratných událostí. Díky systému proměnných věků se budete muset vypořádat se současnými i budoucími hrozbami, které ozvláštní každou z vašich her.

Reklama

  • Millennia je nadcházející 4X strategie
  • Její unikátností je systém proměnných věků, které odráží váš výkon ve hře
  • Hra zatím nemá datum vydání

Jen pár dní po vydání Dune: Spice Wars se na obzoru objevuje další 4X hra, jež slibuje inovaci této populární odnože žánru strategií. Její jméno je Millennia a přináší komplexní postup věky vašeho národa.

V každé hře prožijete postupně celkem deset věků, ve kterých se budete muset vypořádat s různými výzvami a splnit specifické úkoly pro každý z nich. Pokud se vám to podaří, postoupíte do věku následujícího, jenž vám otevře nové budovy, jednotky a technologie. To samo o sobě není nic převratného a podobný systém už jsme viděli mnohokrát - Millennia ale rozšiřuje tuto základní formuli velice zajímavým způsobem.

Nadcházející strategie Millennia slibuje svěží přístup k 4X
i Zdroj: Paradox Interactive

Váš postup staletími nebude ryze lineární a následující věky budou reflektovat vaše selhání, či úspěchy v předcházejících obdobích. Víme například o věku moru, který by snad mohl přijít, pokud nezvládnete udržet určitý standard hygieny ve svých městech či se vypořádat s náhlou epidemií, zatím můžeme jen spekulovat. Věků krize, jak jsou nazývány důsledky vašich selhání, bude více a mohou váš národ ovlivnit v mnoha různých ohledech. 

V krátkém traileru můžeme zachytit krom klasických historických období i věky alchymistů, éteru, utopie, dystopie či transcendence. Dojít by mohlo i k válce s umělou inteligencí či návštěvě mimozemské civilizace. Millennia tak skutečně umožňuje obrovský výběr možností, které by měly ozvláštnit průběh každé hry.

Krom rozvětveného postupu jednotlivými věky Millennia nabízí i unikátní hratelné národy. Jejich identitu si budete moci sami upravit díky systému rozhodnutí - například bude jen na vás, zda se stanete dobyvačnými válečníky, či vsadíte na diplomacii. Rozhodnutí by měla do určité míry reflektovat aktuální věk, takže později budete moci váhat, zda investovat do popkultury, či se snažit dostat pod svou kontrolu globální finanční systém.

Nadcházející strategie Millennia slibuje svěží přístup k 4X
i Zdroj: Paradox Interactive

Detailnější informace o hře by měly být brzy přístupné na jejím YouTube kanálu. Pokud by vás konkrétní oblast (například soubojový systém či ekonomika) zajímala obzvláště, můžete svým hlasem v průzkumu uspíšit zveřejnění videa o ní.

Millennia zatím nemá datum vydání. Hru vyvíjí americké studio C Prompt Games, jehož členové se dříve podíleli například na Age of Mythology, Age of Empires 2, StarCraft či Diablo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama