Na internet unikla první ukázka hratelnosti z Assassin's Creed Jade. Video představuje systém boje i parkour
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Na internet unikla první ukázka hratelnosti z Assassin's Creed Jade. Video představuje systém boje i parkour

Na internet unikla první ukázka hratelnosti z Assassin's Creed Jade. Video představuje systém boje i parkour

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

18. 12. 2022 07:30

Na internet po zářijovém traileru zřejmě unikly první gameplay záběry z Assassin's Creed Jade, mobilního spin-offu zasazeného ve starověké Číně. Údajně zveřejněné na fanouškovské stránce série a dále sdílené na Redditu, záběry byly zdánlivě zachyceny na mobilním zařízení společnosti Apple a zobrazují bojovou sekvenci, cutscény i tutoriály.

Reklama

  • Na internetu se objevilo několik minut z mobilního Assassin's Creed: Jade
  • Podívat se lze na zpracování boje, cutscén i pohyb po starověké Číně mající inspiraci v hlavní sérii

Jade, jak už bylo před začátkem tohoto podzimu oznámeno, je vyvíjen paralelně vedle větších dílů v rámci platformy Assassin's Creed Infinity, a sice Assassin's Creed: Codename Red (zasazené ve feudálním Japonsku) a Assassin's Creed: Codename Hexe (zasazené v Evropě).

Feudální Japonsko, čarodějná Evropa i starověká Čína. Ubisoft potvrzuje tři nová zasazení série Assassin’s Creed
i Zdroj: Ubisoft

Feudální Japonsko, čarodějná Evropa i starověká Čína. Ubisoft potvrzuje tři nová zasazení série Assassin’s Creed

Jelikož oficiální informace Ubisoftu nehovořily o Mirage coby jediné budoucnosti série Assassin’s Creed, dávalo smysl, na…

11. 9. 2022 08:55

Ubisoft při jeho oznámení popsal hru jako titul, jenž si má vzít to nejlepší z hlavní série, tedy plynulý pohyb a historické zasazení, a pokusit se to přenést na mobilní trh a doby kolem roku 215 př. n. l. 

Samotný dvouminutový záznam, který se odehrává na Velké čínské zdi současně ukazuje, že by se to mohlo podařit. Ačkoli totiž nemusí jít o reprezentaci finálního produktu, což ostatně potvrzuje i chybějící dabing, upozornění na pracovní verzi a četná technická omezení, postava hráče se pohybuje světem, relativně svižně a vlastní boj připomíná četné momenty z posledních dílů série, Assassin's Creed: Odyssey a Assassin's Creed: Valhalla.

Pokud přejdeme přímo k hraní, které je hlavním krédem ukázky, je také zjevné, že naše ručně vytvářená postava je zde na úrovni 40. To znamená jednak to, že mise mohla být zasazena později ve hře (nebo byla úroveň jen uměla navýšena, což se zdá spíše, protože se tu stále objevují výuková videa). Ale především to značí to, že i tento prvek byl převzat z hlavních dílů série, a bude tak patrně sloužit k tomu, abychom si odemykali nové schopnosti.

Potom, co hráč vstoupí do hry, vidíme to, jak provádí např. pohyb po překážkách přidržením tlačítka pohybu dopředu, stejně jako zastavení jednoho z nepřátel při přímém střetu. Zdá se ovšem, že právě boje s nájezdníky jsou poměrně prosté a nabízí malou variabilitu. Buďto stisknutím jediného tlačítka vaše postava udělá lehké, ač rychlé útoky, nebo se tlačítko podrží a ona postava přejde k jednomu těžkému úderu, leč pomalejšímu úderu.

Poté, co se po bojišti posuneme dál, odehraje se po řadě potyček malá cutscéna představující hlavní postavu jako tzv. Dengling Bai, Juzi z Mohistů. Připomínáme však, že onen hrdina bude do jisté míry také naším vlastním výtvorem, což bude jeden z větších rozdílů vůči hlavním dílům. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama