Mojang odhaluje update Caves and Cliffs
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mojang odhaluje update Caves and Cliffs

Mojang odhaluje update Caves and Cliffs

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

5. 10. 2020 10:00
Reklama

Kostičkový svět Minecraftu se příští rok dočká velkého updatu. Bezplatný obsah s podtitulem Caves and Cliffs se protentokrát zaměří na bližší průzkum nejzazších hlubin světa i nebezpečné výšlapy do vysoko uložených skalisek.  

Zástupci studia Mojang, kteří o novém obsahu informovali v rámci sobotního živého přenosu, uvedli, že zmiňované rozšíření dorazí do hry v létě 2021. Až se tak stane, můžeme se kupříkladu těšit na dva, respektive tři nové typy bloků.(Sculk Sensor, Stalagmity/Stalaktity).

První z nich, Sculk Sensor, bude pracovat na bázi interakce s redstonem, a to konkrétně na skrze vysílání redstone aktivačního signálu při pohybu nebo činnosti hráče v jeho přílišné blízkosti. Na druhou stranu, přírodní krasové útvary známé jako stalagmity a stalaktity naleznou uplatnění zejména ve formě pastí, které dokáží hráči způsobit přidané poškození, dojde-li k pádu na jejich povrch.

Společně s detaily o nově příchozích materiálech představili vývojáři rovněž i připravovaný systém archeologie. Konkrétní užití nového systému by pak mělo spočívat v užití štětečku za účelem odkrytí pohřbených artefaktů a starodávných relikvií. Autoři navíc dodávají, že během této bohulibé činnosti budeme mimo působivých nálezů rovněž i svědky širší variability podzemního prostředí  na řadu tak přijde přepracování či přidání jeskynních jezer a vodopádů, krystalických útvarů nebo rozsáhlých podzemních komnat.

Co se avizovaného horského prostředí týče, zde hráči naopak narazí na nebezpečné sněžné pasti a agresivní stáda koz, jež jediným nárazem nemilosrdně pošlou hráče z nejbližšího útesu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama