MMO New World trápí deflace, hráči se často uchylují k směnnému obchodu
i Zdroj: Hrej.cz
New World Novinka MMO New World trápí deflace, hráči se často uchylují k směnnému obchodu

MMO New World trápí deflace, hráči se často uchylují k směnnému obchodu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 10. 2021 09:58 1

Nedávno vydané MMORPG New World společnosti Amazon se ukazuje jako čím dál zajímavější projekt. Zatímco jiné podobné hry totiž obvykle trápí inflace a s tím související nesmírný nárůst cen zboží, ekonomika New World má opačný problém. Hráči se potýkají s deflací, virtuální oběživo má tedy velmi vysokou hodnotu a na některých serverech prý v současnosti bují výměnný obchod.

Reklama

  • New World od Amazonu trápí deflace
  • Virtuální mince nabývají na hodnotě, služby jsou velmi drahé a hráči málo vydělávají
  • Často tak obchodují jen s materiály

Důvod je dle všeho velmi jednoduchý. Mince získané za plnění úkolů, případně vysbírané z poražených příšer a nalezených pokladů nejsou schopny pokrýt vysoké ceny služeb, jmenovitě craftingu, budování domovů nebo oprav vybavení. Mince tak z oběhu mizí rychleji, než do něj přibývají. Dle hráčů jsou díky tomu virtuální peníze tak cenné, že je hráči často odmítají utrácet. V aukčních domech strmě klesá cena veškerého zboží, mince tak zároveň nejde příliš efektivně vydělávat a kumulovat. 

V praxi to znamená, že jsou například craftovací materiály velmi levné a hráči začínají kupčit přímo s nimi. Blog Playerauctions zmiňuje, že se v současnosti směňují rudy kovů za plátna látek nebo pár vajec. Materiály jsou tedy velmi levné, služby za jejich využití ale čím dál dražší. Blog připomíná, že cokoliv s nepohyblivou cenou v mincích se stává dražší a dražší. Zajímavým příkladem je to, že je často levnější od hráčů koupit novou zbraň, než opravit tu stávající. Důležitý je také fakt, že hráči na maximální úrovni přicházejí o část možností jak vydělávat peníze, protože už neplní tolik questů. Ze strachu tak šetří a tím problém deflace ještě prohlubují.

Ve hře navíc funguje i systém zdanění hráčských domů. Velkou část zisků tak často spolykají poplatky a z New World se postupně stává frustrující zážitek.

Hráči upozorňují na to, že by situaci mohli vyřešit NPC prodejci ochotní odkoupit takzvaný “junk”, tedy předměty které hráč nepotřebuje. Ti v současnosti ve hře chybí, posbírané vybavení lze jen prodat v aukci (kde v současnosti nemá žádnou cenu a nikdo ho nekupuje) nebo za nepatrnou částku rozložit.

Playerauctions naznačují, že by další deflace mohla vést k tomu, že hráči hru opustí, protože za vykonávání profesí nebo další hraní nebudou adekvátně odměněni. Nyní je míč na straně Amazonu a je otázkou, jak studio nastalou situaci vyřeší.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama