Microsoft zkracuje zkušební lhůtu Game Passu. Za 26 korun si zahrajete už jen poloviční dobu
i Zdroj: Xbox / Microsoft
Novinka Microsoft zkracuje zkušební lhůtu Game Passu. Za 26 korun si zahrajete už jen poloviční dobu

Microsoft zkracuje zkušební lhůtu Game Passu. Za 26 korun si zahrajete už jen poloviční dobu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

9. 8. 2023 08:55

Microsoft, resp. Xbox v souladu s oficiálním oznámením, které provedl tento březen, mění podmínky zkušební verze Game Passu. Jednodolarová akce, která byla roky nabízena tak, aby pro nové zákazníky zpřístupnila službu po dobu 1 měsíce, bude dále stát stejně, ale bude platná jen poloviční dobu. Nově si tedy nezahrajete celý měsíc, ale jen 14 dní.

Reklama

  • Zkušební verze Game Passu za 1 dolar (26 Kč) už není na celý měsíc
  • Jeho nová platnost je podle Microsoftu jen dva týdny místo čtyř

Společnost Microsoft přestala nabízet zkušební verze Game Passu již v březnu s vysvětlením, že "stále vyhodnocuje různé marketingové akce". Nyní se však zdá, že jednu i našla.

Vše začíná tím, že firma letos v březnu zrušila dolarovou akci předplatného, což bylo zdůvodněno tvrzením o vyhodnocení další strategie. V červnu pak přidala, že takřka celou službu také zdražuje. Po letitém udržování cen zvedl Microsoft takto cenu předplatného o několik dolarů, kdy zdražila konzolová i Ultimate verze Game Passu, zatímco PC verze zůstávala vynechána.

Microsoft zkracuje zkušební lhůtu Game Passu. Za 26 korun si zahrajete už jen poloviční dobu
i Zdroj: Xbox

Následující měsíc – tedy z našeho pohledu už v červenci – přišla pak zpět i ona dolarová akce. Ta se vrátila přímo na začátku zmíněného měsíce, kdy dále trvala 1 kalendářní měsíc. Nyní však už trvá pouze polovinu této doby, což si lze ověřit i na oficiálním webu, kde je již změna přítomna.

Trialu si takto poprvé všiml server XGP, který náhodou zjistil, že polský web Xboxu nabízí pro nové uživatele vyzkoušení Ultimate verze jen 14 dní, ačkoli nabídkou se shoduje. I nadále proto tato nejvyšší verze předplatného nabízí přístup k celé nyní existující knihovně Game Passu, stejně jako multiplayer na Xboxu nebo také další přidružené benefity. 

V rámci zkušební verze pro PC je tomu pak taktéž, jen s rozdílem absence celého multiplayeru pro konzole a také hraní v cloudu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama