Novinka Microsoft připravuje vylepšené modely konzolí Xbox Series. Podívejte se na první obrázky

Microsoft připravuje vylepšené modely konzolí Xbox Series. Podívejte se na první obrázky

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 9. 2023 11:03 3

Už nějaký čas se mluví o nových modelech konzole PlayStation 5, čerstvý únik nyní dokládá, že pozadu nezůstane ani Microsoft. K dispozici máme první obrázky a informace o revidovaných mašinách Xbox Series.

Reklama

  • Únik dokumentů přináší detaily o nových modelech konzolí Xbox Series
  • Chystá se také upravený ovladač
  • K uvedení na trh má dojít v průběhu příštího roku

Informace zřejmě omylem prosákly z dokumentů, s nimiž se pracovalo během soudní bitvy mezi Microsoftem a FTC. Nový model konzole Xbox Series X nese kódové označení Brooklin a na první pohled zaujme válcovitým designem. 

Konzole nabídne rychlejší Wi-Fi 6E, disk o kapacitě 2 TB, nižší spotřebu či efektivnější úsporný režim. Brooklin se již obejde bez optické mechaniky, v přední části si můžete všimnout zdířky pro USB-C. Nový model se chystá i v případě slabší konzole Xbox Series S (kódové označení Ellenwood). 

Microsoft si mne ruce. Starfield výrazně podpořil prodeje konzolí Xbox Series
i Zdroj: Bethesda / Starfield press kit

Microsoft si mne ruce. Starfield výrazně podpořil prodeje konzolí Xbox Series

Výrobci konzolí sní o hrách, které jsou natolik ataktivní, že donutí zákazníky k investici do platformy, kde je daný titul k…

14. 9. 2023 13:30
2

Připravuje se také vylepšený ovladač Sebile. Microsoft po vzoru Sony začíná mluvit o haptické odezvě, za zmínku stojí akcelerometr a tišší analogové páčky a tlačítka. Gamepad nově zvládne reagovat na zvednutí ze stolu.

Z grafiky vyplývá, že právě ovladač půjde do prodeje jako první, a to v květnu příštího roku. Koncem srpna by měl následovat nový model Xbox Series S s cenovkou 299 dolarů, o dva měsíce později pak přijde na řadu vylepšený Xbox Series X za cenu 499 dolarů. 

Závěrem se sluší podotknout, že se plány Microsoftu mohly změnit, zmíněné informace je tedy nutné brát s jistou rezervou, než dojde k oficiálnímu potvrzení.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama