Microsoft pracuje na funkci s AI, která vylepší hry na Windows 11
i Zdroj: microsoft
Novinka Microsoft pracuje na funkci s AI, která vylepší hry na Windows 11

Microsoft pracuje na funkci s AI, která vylepší hry na Windows 11

Dominik Tománek

Dominik Tománek

14. 2. 2024 16:00

Microsoft chystá technologii s využitím umělé inteligence pro systém Windows 11, která zvýší výkon počítačových her podobně jako DLSS od Nvidia.

Reklama

  • Nová technologie bude fungovat podobně jako DLSS nebo FSR
  • Dojde i na vylepšení funkci správy barev

Zdá se, že Microsoft připravuje vlastní funkci pro Windows 11, která pomocí umělé inteligence zvýší rozlišení v počítačových hrách. Zatím nic nebylo oficiálně potvrzeno, takže není jasné, jak přesně bude fungovat, ani zda bude vyžadovat nějaký konkrétní hardware. DLSS společnosti Nvidia je dostupná pouze na grafických kartách řady RTX, zatímco FSR od AMD a XeSS od Intelu běží také jsou pak závislé na konkrétních procesorech. Kdyby se Microsoftu podařilo technologii implementovat do jejich operačního systému, mohlo by jim to přihrát konkurenční výhodu. 

Nová funkce „ super AI rozlišení“ je zatím k dispozici ve vybraných testovacích verzích 24H2 Windows 11, ale zatím není jasné, jak tato funkce funguje ve hrách. V popisu funkce v testu je však uvedeno, že bude „využívat umělou inteligenci k plynulejšímu hraní podporovaných her s vylepšenými detaily“. Upozornil na to jeden z uživatelů na sociální síti X. 

Vedle toho Microsoft pracuje na vylepšené správě barev ve Windows 11. Tato funkce umožní uživatelům doladit nastavení barev a uložit barevné profily, které nejlépe vyhovují jejich monitorům. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama