Lollipop Chainsaw remake se odkládá. Sličná Juliet zkrotí monstra až příští rok
i Zdroj: Grasshopper Manufacture (koláž)
Lollipop Chainsaw Novinka Lollipop Chainsaw remake se odkládá. Sličná Juliet zkrotí monstra až příští rok

Lollipop Chainsaw remake se odkládá. Sličná Juliet zkrotí monstra až příští rok

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 8. 2023 09:50

Vydavatel a vývojář remaku akce Lollipop Chainsaw (studio Dragami Games) oznámil, že hru odkládá na příští rok. Spolu s tím přinesl také oficiální název, který zní Lollipop Chainsaw RePOP. V rámci zprávy jsme se pak dočkali i konečného upřesnění, že vydání hry, které bylo původně plánované na tento rok, posouvá studia na léto 2024.

Reklama

  • Oznámený remake Lollipop Chainsaw se odkládá z tohoto roku
  • Hra s nově názvem Lollipop Chainsaw RePOP vyjde až v létě 2024
  • Důvodem je snaha o vytvoření kvalitnější hry a neuspěchání vývoje

„Ačkoli vývoj RePOP probíhal se záměrem vydat hru ještě v roce 2023, naše odhodlání poskytnout hráčům co nejkvalitnější zážitek nás vedlo k těžkému rozhodnutí prodloužit dobu vývoje," zdůraznil mluvčí studia s následnou omluvou v tiskové zprávě.

Studio oznámilo remake už v roce 2022, kdy měl sloužit jako úplná předělávka (tehdy) deset let starého hack-and-slash originálu. Ten byl přitom prací jiného studia, které nyní pracuje na jiných projektech. Na jeho vytvoření tehdy dělal japonský tým ze studia Grasshopper Manufacture, tedy tým dobře známá pro tvůrce Gojčiho "Suda51" Sudu neboli vývojáře stojícího za No More Heroes nebo také Killer 7.

Ačkoli je však jméno týmu odlišné, jeho pracovníci zůstávají z velké částí stejní. Například u kormidla celého projektu najdete stále stejného hlavního producenta – Jošimiho Jasudu – a dokonce i jeho tým tvoří velká část stejných vývojářů. 

Jediný rozdíl leží tak v kreativním vedení. Na hru už tentokrát nedohlíží Suda, který byl tentokrát výkonný producent, nebo filmový scénárista James Gunn, který zase pomohl u přepsání scénáře.

Scénář je taktéž nicméně asi něco, co se jako jediné asi výrazně nezmění. Jasuda už dříve totiž naznačil, že se remake bude silně držet děje originálu, kdy bude mít spíše řadu rozdílů, které poznáme po technické stránce. 

Díky výkonu nového hardwaru půjde například o přiblížení hry k realističtější grafice. Původní hra byla totiž poměrně silně stylizována (což vyzrazuje i její dobový trailer výše), takže novinka může vypadat úplně jinak – a to ať už v dobrém, nebo také špatném.

Méně vítanou zprávou, která má však jen jeden takový pohled, je hudba. Ta bude totiž odlišná, kdy na rozdíl od 16 licencovaných skladeb, které měla původní hra, bude kvůli problémům s původními licencemi licencovaných jen několik a celý soundtrack bude jinak tvořit nová hudba.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama