Lode Runner Legacy dostává nový update
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Lode Runner Legacy dostává nový update

Lode Runner Legacy dostává nový update

Tomáš Tureček

Tomáš Tureček

12. 5. 2018 16:23 1
Reklama

Když se řekne Lode Runner, pamětníci, kteří zažili zlaté časy konzole NES jistě zbystří. U nás jsme hře říkali „horník“, vyšla roku 1983 a její princip byl poměrně jednoduchý, ač sama hra uměla občas solidně potrápit. Vašim úkolem bylo napříč jednotlivými levely posbírat hromádky zlata (a pro nás, naivní, penězi nezkažené děti, to byl písek), ukradené zlým impériem. Klíčovým prvkem hratelnosti byla pak destrukce prostředí.

Nepřátele bylo možné šikovným kopáním děr v různých částech levelu nejen chytře obejít, ale i uvěznit do jámy, ze které nebylo úniku. Při mnoha takových pokusech bylo samozřejmě velmi snadné (a časté) se do takové pasti dostat i se svým runnerem. Design levelů postupně zvyšoval obtížnost hry a za sebe mohu říct, že pokusů, potřebných na jejich překonání, bylo mnohdy třeba opravdu hodně.

Lode Runner se po téměř 35 letech dočkal předělávky na moderní systémy. Loni v červenci vyšla PC verze, letos v březnu se dočkali i hráči na konzolích Nintendo Switch. K dispozici je kromě 150 levelů z původní hry i například Puzzle mode, ve kterém nejsou žádní nepřátelé nebo editor levelů, které lze následně sdílet online s ostatními hráči. Nyní hra vstoupila do verze 2.0 a přináší vylepšenou AI, Craft mode, ve kterém si hráči mohou vytvořit vlastní vzhled svého runnera, Extra mode, nabízející další levely a zcela nové nepřátele s unikátními vlastnostmi, lokální co-op multiplayer, díky kterému na pokoření levelů můžete povolat svého kamaráda a v neposlední řadě také možnost hry z pohledu první osoby.

Původní hra byla ve své době velice populární a její reinkarnace i dnes sbírá velice slušné ohlasy. Pokud vás baví plošinovky a rádi u her přemýšlíte, rozhodně neváhejte a Lode Runner Legacy vyzkoušejte. Na Xbox One a PlayStation 4 zatím bohužel není k dispozici, můžeme tedy jen doufat, že se i tam postupem času objeví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama