Licence na Star Wars může být propůjčena i studiu Quantic Dream
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Licence na Star Wars může být propůjčena i studiu Quantic Dream

Licence na Star Wars může být propůjčena i studiu Quantic Dream

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

19. 9. 2021 17:35 1

Na podobu Hvězdných válek ve videohrách jsme již za uplynulá léta zvykli. Nehledě na sérii LEGO, Battlefront, The Old Republic nebo předloni vydané Jedi Fallen Order, žánr akce, či alespoň jejího většinové zastoupení vždy značně převažoval. Výjimku v tomto nepsaném pravidle může však nečekaně nastolit studio Quantic Dream, které se po Detroitu možná pustí i do Star Wars.

Reklama

  • Quantic Dream mají pracovat na hře z univerza Star Wars
  • Informaci dodatečně potvrdil i insider Tom Henderson pracovat 

Důvod k předání jedné z nejvýdělečnějších značek Disney do rukou i jiných tvůrců než pouze EA, Ubisoftu a Warner Bros. je v zásadě dvojí. Za prvé fakt, že se týmu Davida Cage v roce 2019 rozvázaly ruce, když s vydáním Detroitu došla naplnění i dohoda vydání o tří exkluzivních her pro konzole PlayStation. Tím druhým pak to, že se o možném pohybu práv ve prospěch studia Quantic Dream pozitivně vyjádřil i insider Tom Henderson, činící tak na popud youtubera s přezdívkou Gautoz.

„V tento moment, kdy skončil kontrakt se Sony, podepíší [Quantic Dream] smlouvu s Disney. Vypadá to, že se vrhnou na hru ze světa Star Wars,“ zmínil ve svém videu Gautoz. Tom Henderson, zastupující v záležitosti více důvěryhodnou složku, situaci okomentoval pouze nepřímo. Skrze níže přiloženou fotomontáž a přidání doplňujících komentářů dal ale i tak najevo, že s tvrzením souhlasí.

Spolupráce Disney, či přesněji Lucasfilm Games, a dalších společností není po vypršení exkluzivního desetiletého kontraktu s Electronic Arts příliš zarážející. Už průběhem ledna firma vyjádřila, že je na poli videoher nakloněna novým přístupům, což následně i potvrdila, když značku svěřila Ubisoftu Massive pro zpracování nového open-world titulu. Spojíme-li navíc jedno s druhým, tedy otevřenější přístup Lucasfilmu a letošní slova Cage o snaze týmu přistoupit k interaktivním hrám s příměsí inovace, není vyloučeno, že se spekulované spolupráce skutečně dočkáme. Případné realizaci může rovněž napomoci i letošní rozšíření Quantic Dream v Paříži o pomocnou, montrealskou pobočku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama