Legendární F.E.A.R. očekává neoficiálního nástupce. Krvavá střílečka Trepang2 má již datum vydání a vaše běsnění hodlá rozpoutat v létě
i Zdroj: Trepang Studios
Novinka Legendární F.E.A.R. očekává neoficiálního nástupce. Krvavá střílečka Trepang2 má již datum vydání a vaše běsnění hodlá rozpoutat v létě

Legendární F.E.A.R. očekává neoficiálního nástupce. Krvavá střílečka Trepang2 má již datum vydání a vaše běsnění hodlá rozpoutat v létě

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

8. 4. 2023 07:55 3

Společnost Trepang Studios, jež se inspirovala u studia Monolith, oznámila datum vydání Trepang2, krvavé a akční střílečky z pohledu první osoby. Hra, kterou po právu mnozí skrze demoverze označují jako duchovního nástupce F.E.A.R., vyjde podle nového příspěvku 21. června, a to s kopou nového obsahu.

Reklama

  • Studioo Trepang Studios ve spolupráci s vydavatelstvím Team17 oznámil vydání krvavé střílečky Trepang2
  • Duchovní nástupce F.E.A.R.u vyjde 21. června na PC (Steam)
  • Již delší dobu je na stejném místě k dispozici i bezplatné demo

Odhalení data vydání doprovodil nový trailer, který přináší pohled zejména na souboje a jejich problesky z kampaně. Když už je řeč o tom, jak bude kampaň vypadat, důležité je to, že hra podobně jako jmenovaná série Monolithu sleduje geneticky upraveného vojáka, který byl obdařen nadpřirozenými reflexy, a je tak schopný relativního zpomalení času nebo neviditelnosti. Nicméně, jako v životě, vše má svou cenu. Na oplátku za své dary trpí amnézií a od svého procitnutí je tak znám jen jako "106", tedy jako vězeň, který uprchl z pochybného zařízení korporace Horizon, jíž má nyní zničit. 

V hlavě máte koneckonců po svém osvobození jen jediný úkol: pomstu, a nezastavíte se před ničím, co by vás mohlo zastavit. Zasazujte tedy ničivé údery do srdce nepřítel i jejich druhů (někdy i doslova), plížíte se ve stínech, ovládáte výbušné zbraně a dáváte padouchům ochutnat jejich vlastní medicínu. Ze svého vězení jste byli koneckonců osvobozeni právě proto, abyste Horizon zničili, a je tedy na vašem uvážení, jakým způsobem tak učiníte.

Jak současně zmiňuje nicméně magazín PC Gamer, souboje přidávají mimo zpomalení času i několik jiných vrstev hratelnosti, které byly představeny v legendární sérii Monolithu. Patří mezi ně např. možnost používat zbraně tzv. obouruč (neboli akimbo). Dále využívat nepřátele jako živé štíty. A následně možnost házet s jejich těly pomocí pokročilé fyziky jako s hadrovými panáky nebo šance zasáhnout ukotvené granáty na jejich opascích, aby posléze explodovaly.

Nicméně ani zde inspirací nekončíme. Jak si možná pamatujete, nejzásadnějším prvkem při replikaci her Monolithu je umělá inteligence, neboť vojáci F.E.A.R.u zůstávají i po všech těch letech stále jedněmi z nejzarputilejších a nejlstivějších nepřátel, které jsme poznali, tím spíše v žánru akcí. Nicméně, Trepang2 se snaží i v tomto slavnou akci napodobit. Rozsáhlý radio-rozhovor, který můžete zaznamenat u nepřátel v rámci traileru, je totiž znamením toho, že vaši sokové budou minimálně podobně komunikativní, ačkoli ve výsledku možné ne tak lstiví, půjde-li o léčky nebo vaše obejití.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama