Kung-fu bojovka Sifu vyjde v únoru. Gameplay ukázka vysvětluje proces stárnutí
i Zdroj: Hrej.cz
Sifu Novinka Kung-fu bojovka Sifu vyjde v únoru. Gameplay ukázka vysvětluje proces stárnutí

Kung-fu bojovka Sifu vyjde v únoru. Gameplay ukázka vysvětluje proces stárnutí

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 11. 2021 09:30

Studio SloClap slíbilo, že se tento týden dočkáme dalších novinek k chystané bojovce Sifu. Svůj slib také plní. Spolu s novou várkou gameplay záběrů došlo i na potvrzení termínu vydání. Kung-fu se naučíme už začátkem příštího roku.

Reklama

  • Sifu vyjde 8. února
  • Autoři rekapitulují herní prvky
  • Ukázky vysvětlují principy boje a proces stárnutí

Autoři prozradili konkrétní termín vydání, Sifu dorazí 8. února na konzole PlayStation 4, PlayStation 5 a na PC. K tomu vývojáři připravili shrnující videa, v nichž rekapitulují vše podstatné.

První ukázka prozrazuje, že si hráči postupem času osvojí celou plejádu útočných kombinací, hra v tomto směru bude vskutku bohatá. Je však také potřeba vnímat i pohyb protivníka a zavčasu blokovat jeho údery. Těm silnějším se pak musí úplně vyhnout. Hráči by měli neustále kontrolovat okolní prostor a využívat příležitosti, které nabízí. Něco takového je evidentně nezbytné, když čelí velké přesile, skupinu útočníků lze rozdělit, různě obcházet a postupně likvidovat. V tomto případě se budou hodit improvizované zbraně, třeba skleněná lahev.

Další video se věnuje jednomu z klíčových mechanismů - stárnutí. Když hlavní hrdina padne, může se zvednou a pokračovat v boji, na čele se mu ale objeví několik dalších vrásek. S přibývajícím věkem se mění rozložení životní energie - zatímco se zvyšuje síla, celkové zdraví se naopak ztenčuje. S každou “smrtí” si hráči také mohou odemknout nové dovednosti. Jakmile však postava dosáhne jistého věku, přijde smrt finální. 

I s tím se zkrátka musí počítat. Neznamená to ale, že by hráči úplně přišli o veškerý postup. Zůstanou jim informace o zkratkách a skrytých zbraních, které mohou využít jako výhodu do dalšího pokusu o úspěšný průchod. Sifu se tedy nakonec může zařadit i do rogue-like žánru.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama