Kultovní střílečka Spec Ops The Line byla odstraněna ze Steamu
i Zdroj: Yager/2K
Spec Ops: The Line Novinka Kultovní střílečka Spec Ops The Line byla odstraněna ze Steamu

Kultovní střílečka Spec Ops The Line byla odstraněna ze Steamu

Dominik Tománek

Dominik Tománek

30. 1. 2024 15:00

Náhlé stažení akční střílečky Spec Ops The Line z platformy Steam mnoho hráčů vyděsilo. Přišlo totiž zničehonic a bez jakéhokoliv upozornění.

Reklama

  • Hra byla zničehonic odstraněna ze Steamu
  • Hráčům v knihovně ovšem zůstala
  • Po vyjádření volá i režisér hry Cory Davis

Berlínské studio Yager před pár dny oslavilo 25 let od svého založení. Tvůrci střílečky Spec Ops The Line z roku 2012 přinesli pohled na válčení, který vás donutil přemýšlet nad svými činy. Hra se odehrává v Dubaji po katastrofální písečné bouři a hráči spolu s dalšími členy průzkumného týmu Delta musí najít přeživší. Spec Ops The Line se postupem času stala velmi kultovní. A teď 11 let od vydání byla náhle stažena ze Steamu. 

Odstranění přišlo bez jakéhokoliv předchozího upozornění. Vydavatelé z 2K, ani Valve se k situaci zatím nevyjádřili. Hra je ale stále dostupná v obchodech na konzolích a u dalších prodejců, jako je GOG. K situaci se na X vyjádřil i režisér Spec Ops The Line, Cory Davis, který v příspěvku označil 2K i Steam a chce odpovědět. Píše, že to „nedává smysl a hra je aktuálnější než kdy dřív.“ 

Náhlé stažení je dalším argumentem pro skupiny hráčů, kteří říkají, že digitální licence mají svá uskálí. Je nicméně potřeba dodat, že hráči, kteří mají hru zakoupenou, ji mohou stále hrát. Na intrnetu se pak začaly tvoře spekulace o tom, že jde o problém s licencí hudby. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama