Konzole Sega Mega Drive Mini 2 je konečně potvrzena i pro Evropu. Odhalen byl kompletní seznam her
i Zdroj: Sega
Novinka Konzole Sega Mega Drive Mini 2 je konečně potvrzena i pro Evropu. Odhalen byl kompletní seznam her

Konzole Sega Mega Drive Mini 2 je konečně potvrzena i pro Evropu. Odhalen byl kompletní seznam her

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

20. 8. 2022 10:20

O retro konzoli na motiv Sega Mega Drive 2 jsme tu informovali již několikrát. Zařízení, které je nástupce prvního Mega Drive Mini, bylo oznámeno pro domácí Japonsko letos v červnu, načež Sega odhalovala části chystaných her. Souběžně bylo naznačeno, že mini konzole zamíří mimo Japonsko stejně jako svůj tři roky starý předchůdce. Po měsíce a půl se toto potvrzení stalo skutečností pro severoamerický trh, načež pro nás přichází nyní.

Reklama

  • Retro konzole Sega Mega Drive Mini 2 vyjde nakonec i v Evropě; datum vydání připadá na 27. října
  • Zveřejněn byl i kompletní list titulů, které budou regionálně svázány s japonským i západním trhem
  • V obou seznamech figurují klasické hry ze Sega Mega Drive/Sega Genesis

Společnost Sega oficiálně potvrdila, že Sega Mega Drive Mini 2 vyjde v Evropě i Severní Americe ve stejném datu jako v Japonsku. Všichni zájemci, kteří si tak konzoli v den vydání koupí, či předobjednají (což půjde v Evropě od září), ji obdrží 27. října. Mezi západní a japonskou konzolí bude taktéž několik rozdílů v hrách, které známe ze starších podobných případů – například pro nás chybějící titul Popful Mail či Lunar: The Silver Star.

Miniaturní konzole bude obsahovat celkem 60 (+1) her, které zahrnují jak zbrusu nové porty, tak i hry, které dosud nebyly vydány v angličtině nebo několik titulů Sega CD. Kompletní seznam pro každou z verzí konzole můžete najít zde.

S ohledem na novou nabídku konzole, je vhodné upozornit i na její dostupnost. Zástupce společnosti Sega pro magazín Polygon nedávno prozradil, že Mega Drive Mini 2 vyjde na západní trh zatím jen s desetinou kusů Mega Drive Mini. Na vině je přetrvávající nedostatek polovodičů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama