Konzole Playdate spustila svůj obchod Catalog. Zároveň ale zdražuje o dvacet dolarů
i Zdroj: Panic
Novinka Konzole Playdate spustila svůj obchod Catalog. Zároveň ale zdražuje o dvacet dolarů

Konzole Playdate spustila svůj obchod Catalog. Zároveň ale zdražuje o dvacet dolarů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 3. 2023 10:40 2

Společnost Panic, výrobce kapesní konzole Playdate ovládané mimo jiné klikou, oznámila spuštění obchodu Catalog a zároveň zvýšení pořizovací ceny o dvacet dolarů.

Reklama

  • Kapesní konzole Playdate bude od dubna o dvacet dolarů dražší
  • Nabízí ale obchod Catalog

Firma avizovala novinky už před zhruba týdnem. Na oficiálním webu nyní hráčům sdělila, že musí zvýšit pořizovací cenu konzole o dvacet dolarů, tedy z původních 179 na 199 dolarů (v přepočtu ze zhruba 4000 na 4480 českých korun). Důvodem jsou celkem logicky rostoucí náklady na výrobu. Klíčová je stále maximální dostupnost a studio samo upozorňuje na to, že má z konzolí minimální marži, k menšímu zdražení ale dojít muselo. 

Změna se projeví 7. dubna. Do té doby tedy můžete konzoli objednávat za původní cenu. 

Na druhou stranu můžou majitelé využít nové funkce Catalogu, tedy obchodu implementovaného přímo do kuriózní konzole. Ten v současnosti nabízí zhruba 12 her, jejich počet má ale rychle růst. V rámci první sezóny, přiložené ke každé zakoupené konzoli, získáte 24 dříve vydaných her. Dalších více než 400 pak můžete nahrávat z obchodních platforem třetích stran, třeba itch.io.

Playdate se prodává od loňského dubna a jde o handheldovou konzoli především pro technické fajnšmekry. Nabízí tedy maximálně otevřenou platformu a nabízí vlastní nebo nezávislé tituly. Kromě toho obsahuje velmi neobvyklý ovládací prvek v podobě kličky.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama