Komunita bojovala proti streamům z vířivky, Twitch tedy zasáhl. Streamy oficiálně posvětil skrze speciální kategorii
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Komunita bojovala proti streamům z vířivky, Twitch tedy zasáhl. Streamy oficiálně posvětil skrze speciální kategorii

Komunita bojovala proti streamům z vířivky, Twitch tedy zasáhl. Streamy oficiálně posvětil skrze speciální kategorii

Radek Raudenský

Radek Raudenský

26. 5. 2021 10:00 5

Pokud nesledujete Twitch, je dost možné, že se vám vyhnulo obrovské drama, které hýbe celou platformou. Streamovací platforma od začátku cílila na hráče, postupem času se ale začala přizpůsobovat stoupající poptávce po cestování, malování a dalších volnočasových aktivitách.

Reklama

  • Na Twitchi se rozmohly streamy z vířivky
  • Komunita proti nim vystupovala, Twitch ale zareagoval velmi nečekaně
  • Založil speciální kategorii a streamy oficiálně posvětil

Twitch má ale dost přísná pravidla, pochopitelně nedovoluje odhalování intimních partií, ale ani spodního prádla. Výjimku tvořila vysílání u moře či jiné vodní plochy, kde mohli streameři nosit plavky. Této výjimky začala využívat řada streamerek pro tvorbu komunitou kritizovaného obsahu.

Streamerky si totiž pořídily vířivku nebo bazén, který umístily do své bytu/domu. Díky přítomnosti vodní plochy si tak mohly obléknout plavky a streamovat v nich. Komunita tento obsah kritizovala – dle jejich vyjádření totiž tvůrci povětšinou zneužívali pravidla pro sexualizaci svého obsahu. Vůbec nejznámější streamerkou je Amouranth, na svém kanále dokonce skrze rozcestník promuje svůj účet na Only Fans. 

I přes rozsáhlou kritiku tohoto obsahu ze strany komunity i od ostatních tvůrců obsahu, se ale samotný Twitch rozhodl zasáhnout zajímavým krokem. Tyto streamy nezakázal, ale naopak oficiálně povolil založením kategorie „Bazény, vířivky a pláže“, do které se tyto streamy mohou zařadit.

 „Být sexy z hlediska diváků není proti našim pravidlům a Twitch nebude proti ženám nebo komukoliv jinému podnikat akce jen kvůli jejich vnímané atraktivitě,“ píše Twitch ve své tiskové zprávě.

Díky kategorii se mimochodem zviditelnily i další zajímavé kanály. MarineMammalRescue streamuje bazén zachráněných vyder,  PCGamer zase při spuštění kategorie streamoval známou scénu Geralta ve vaně. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama