Koei Tecmo se chlubí prodeji Niohu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Koei Tecmo se chlubí prodeji Niohu

Koei Tecmo se chlubí prodeji Niohu

Pavel Makal

Pavel Makal

5. 2. 2019 09:21 1
Reklama

Čas letí jako voda a od chvíle, co jsem se spokojeně (a občas s nervydrásajícím časovým skluzem) trápil s Nioh, abychom vám mohli přinést recenzi s pádem embarga, uplynuly už dva roky. Od té doby se hra kromě původního vydání na PlayStation 4 podívala také na PC a společnost Koei Tecmo se nyní chlubí prodejními čísly.

Nioh za dva roky na trhu stihl prodat dva a půl milionu kusů, což je s ohledem na žánr velmi slušný úspěch. Nioh měl za sebou velmi dlouhý a trnitý vývoj, nakonec se ale zkušenosti vývojářů z Team Ninja podařilo využít ke zdárnému dokončení. Hra se dočkala tří DLC, která dále rozšiřují příběh irského námořníka Williama, jenž se stal samurajem.

Nioh se inspiruje obdobím Sengoku a v rámci příběhu se setkáte s celou řadou historických osobností. Kromě lidských nepřátel se ale budete muset vypořádat s celou řadou nadpřirozených bytostí, s mocnými démony a hlavně obtížnými bossy. Na rozdíl od série Dark Souls, od níž si Nioh co se herních mechanismů notně půjčuje, nemá hráč k dispozici celý otevřený svět, ale příběh absolvuje skrz jednotlivé mise v uzavřených oblastech. Hra také přišla s ozvláštněním soubojového systému skrz tři možné bojové postoje.

V současné době vzniká druhý díl, který byl oznámen na loňské E3. I na něm pracuje Team Ninja, zatím ale o hře nevíme prakticky nic a není ani jasné, kdy by měla spatřit světlo světa. Pokud ale máte chuť na trochu té japonské akce, už příští měsíc vychází Sekiro: Shadows Die Twice od FromSoftware.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama