King Kong ve své nové hře do krásy asi už moc nevyroste. Podle obrázků vypadá hůře než Glum
i Zdroj: GameMill Entertainment
Novinka King Kong ve své nové hře do krásy asi už moc nevyroste. Podle obrázků vypadá hůře než Glum

King Kong ve své nové hře do krásy asi už moc nevyroste. Podle obrázků vypadá hůře než Glum

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

20. 7. 2023 10:55

Značka King Kong se svého přerodu do světa her prvně dočkala v roce 1982. Stejnojmenná hra vydaná jako plošinovka pro Atari 2600 tehdy započala éru her, které v 90. letech vycházely pro různé domácí systémy. Éru nakonec uzavřela až adaptace Ubisoftu podle snímku Peter Jacksona. S názvem Peter Jackson's King Kong: The Official Game of the Movie (resp. Kong: The 8th Wonder of the World, jak byla známa ve verzi pro Game Boy Advance) šlo o akci z první osoby, jež vyšla v roce 2005 pro konzole PS2 a Xbox.

Reklama

  • Španělský Amazon přinesl nové informace o chystané hře s King Kongem 
  • Po letošním oznámení se objevily první obrázky ze hry i popis zápletky
  • Reakce na vizuální zpracování jsou ovšem převážně negativní

Poté, co voda pokusů o adaptace Konga utichla, přišlo potvrzení nové až letos v lednu. Jednalo se o zcela nový projekt zvaný Skull Island: Rise of King, s nímž si chce udělat jméno vydavatel GameMill, jenž má na kontě třeba takové tituly jako NERF Legends, Cruis’N Blast, American Ninja Warrior apod.

Z tohoto krátkého výčtu je už ale asi celkem patrné, s jakým vydavatelem tady máme tu čest. Spíše než na velké tituly, jež byste hráli dlouho a měli je zaryté v paměti, se soustředí na velké značky, ale tak, že nejsou moc lákavé a ony hry posléze rychle zapadnou. 

V případě Skull Island: Rise of King tomu tak být nemuselo, i když možná bude. Dle nového popisu, který přináší španělský Amazon, se má totiž jednat o novou akční adventuru viděnou ze třetí osoby, kde se hráč chopí role Konga v pomstě jeho rodičů.

Jejich smrt měla přijít z rukou Gawa – ultimátního predátora, jenž má obývat již známý Ostrov lebek. Překonat jsme při jeho dopadení měli zástup prapodivných bestií i prostředí džungle a postupně jsme se měli stát dokonce až oním králem ostrova, jak Konga dobře známe. 

Skutečnost, zda se tak stane, nebo ne, dejme na chvíli stranou. Důležitější je, jak na tom bude vizuál, který výše vidíte. Vzhledem k tomu, že Amazon všechny tyto snímky totiž uvádí jako ukázku hry čili toho, co sami uvidíte při hraní, je zjevné, že Skull Island bude asi vše, jen ne AAA titul. 

Z obrázků sice plyne, že autoři k ošálení zraku využívají cel-shading, jež trochu pomáhá, nicméně i tak nelze ignorovat realitu: grafika hry je na dnešní poměry jednoduše slabá – tím spíše na cross-gen titul.

Můžeme totiž připomenout, že Skull Island není určen jen předchozí generaci, ale naopak i generaci nové. Je oznámen jak pro PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, PC, tak dokonce i Switch, a to bez data vydání a dalších doplňujících informací.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama