Killer Instinct znovu ožívá. Vývojáři z Iron Galaxy chystají velkou výroční aktualizaci
i Zdroj: Iron Galaxy, Iron Galaxy / Xbox
Killer Instinct Novinka Killer Instinct znovu ožívá. Vývojáři z Iron Galaxy chystají velkou výroční aktualizaci

Killer Instinct znovu ožívá. Vývojáři z Iron Galaxy chystají velkou výroční aktualizaci

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

6. 8. 2023 08:45

Studio Iron Galaxy se po dlouhé době vrací k bojovce Killer Instinct, kterou Xbox One dostal už před deseti lety. Ve výroční aktualizaci, která byla slavnostně ohlášena na pódiu e-sportové události Evo, bude tým pracovat na úpravě balancu, vylepšení matchmakingu a podpoře 4K pro Xbox Series.

Reklama

  • Studio Iron Galaxy chystá výroční update pro deset let starý Killer Instinct
  • Jedna z exkluzivit Xboxu One se dočká podpory 4K pro Xbox Series a také úpravy matchmakingu 
  • Update vyjde později v tomto roce

Vedoucí hry k oznámení James Goddard dodal, že přípravy na nový update začaly už v květnu. tohoto roku Tehdy vydaná aktualizace totiž podobně řešila funkčnost hry v multiplayeru, kdy tým převedl online služby na nového klienta PlayFab, aby hra fungovala i v budoucnu. 

Je-li řeč o starší historii značky, je radno říct, že Killer Instinct nebyla ani první hrou svého jména. Restart klasické série bojovek, která původně vzešla od studia Rare (1994) byl totiž vydán pro Xbox One až v roce 2013, kdy jej vyvinulo Double Helix, jež přineslo i 1. sezónu.

Po zakoupení studia Double Helix společností Amazon došlo však na změnu. Celý projekt připadl do rukou Iron Galaxy, které posléze převzalo vývoj pro 2. a 3. sezónu a nyní oznámilo i nový update.

„Provádíme aktualizaci vyvážení a velký update všech služeb klienta PlayFab,“ řekl Goddard publiku Evo. „Matchmaking je nyní mnohem plynulejší, turnaje jsou jednodušší a více KI na dalších deset let.“

Během rozhovoru, který se udál již v roce 2021, diskutoval šéf Xboxu Phil Spencer i možnost, že by se celá série vrátila. Společně s Matten Bootym (aktuálním vedoucím Xbox Game Studios) tehdy prý často debatoval, zda se série neoživí, kdy sám nepopřel, že by si to přál. Jeho dodatkem bylo však to, že vše je věcí příležitosti. Vždy je prý nutné zvolit vhodnou dobu na to, aby se podobná značka objevila, a také správný tým, který toho dokáže využít.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama