Kerbal Space Program 2 je zatím spíše Kerbal Space Problém. Spuštění předběžného přístupu doprovází kritika hráčů
i Zdroj: Intercept Games
Kerbal Space Program 2 Novinka Kerbal Space Program 2 je zatím spíše Kerbal Space Problém. Spuštění předběžného přístupu doprovází kritika hráčů

Kerbal Space Program 2 je zatím spíše Kerbal Space Problém. Spuštění předběžného přístupu doprovází kritika hráčů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 2. 2023 13:14

Před pár dny byl spuštěn předběžný přístup pokračování oblíbeného vesmírného simulátoru Kerbal Space Program. Ten sice slibuje značné prohloubení návykového konceptu budování (poměrně) realistických raket s nekompromisním vlivem fyziky, hráči ale zatím nadšení nejsou.

Reklama

  • Vyšel předběžný přístup Kerbal Space Program 2
  • Fanoušci jsou naštvaní kvůli vysokým hardwarovým nárokům a podobě hry, která má být zoufalá i na poměry Early Accessu

Na situaci upozornil magazín GamesRadar. Podle něj se problémy objevily už na začátku týdne, kdy studio Intercept Games zveřejnilo oficiální hardwarové nároky. Ty byly dost krvavé, což fanoušky zvyklé na poměrně smířlivé nároky prvního dílu nepříjemně překvapilo. Tvůrci sice poukázali na to, že lze titul hrát i se slabšími počítači než je uvedeno, pravděpodobně ale dojde na problémy. Hra takto intenzivně postavená na sandboxové hratelnosti a vlivech fyziky na (často vybuchující) plavidla je totiž značně nepředvídatelná. Studio tak dle svých slov bylo spíše opatrné a neslibovalo zázraky.

Ještě vážnější kritika se ale na Kerbal Space Program 2 snesla po zveřejnění předběžného přístupu. Ten totiž provází velmi vážné technické problémy. Je samozřejmě jasné, že předběžně přístupné tituly nevycházejí v dokonalé podobě, u této novinky je ale údajně stav opravdu neuspokojivý a hře například chybí spousta prvků, které nabízel první díl. Early Access má zatím působit jako úplně holý prototyp se základním obsahem.

Tvůrci zatím alespoň zveřejnili základní seznam známých problémů, slibovaných oprav a prozatimních řešení. Pokud jste ale fanoušky jedničky, zatím zůstaňte u ní a počkejte si na pokročilejší verze.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama