id-soft-prezentuje-novou-technologii-id-tech-5
Novinka id Soft prezentuje novou technologii - iD Tech 5

id Soft prezentuje novou technologii - iD Tech 5

sleepless.

sleepless.

12. 6. 2007 06:01
Reklama

Překvapivě a bez předchozího oznámení představili tvůrci z týmu id Software svoji novou technologii iD Tech 5 během projevu Steva Jobse na Apple Worldwide Developers Conference. Z toho vyplývá, že byla technologie představena na MAC OS X platformě, která je jednou z několika, jež engine podporuje. Jako ve všech předchozích případech je totiž nový engine od id Software multiplatformový a je/bude určen pro hry na platformách PC, MAC OS X, Xbox 360 a PlayStation 3.

iD Tech 5 technologie bude do budoucna k plně k dispozici všem third-party týmům a společnostem, které ji budou chtít použít pro své tituly. Primárně je však iD Tech 5 vyvíjena už několik let pro – zatím utajovaný – projekt id Software. iD Tech 5 a sada s ní spojených nástrojů umožňuje tvůrcům maximální zrychlení procesu tvorby obsahu, když odstraňuje řadu problémů, s nimiž se musí v současnosti grafici a designéři vyrovnávat. iD Tech 5 totiž umožňuje modifikaci obsahu na úrovni pixelů. Hlavně však podle Johna Carmacka umožňuje tvorbu rozsáhlých a detailně zpracovaných venkovních prostor i interiérů.

iD Tech 5 bude zájemcům prezentována na letošní E3 (E3 Media & Business Summit), kde snad dojde i k vydání prvních videoukázek z technology dema, které John Carmack prezentoval během Apple Worldwide Developers Conference, jak se můžete přesvědčit na fotkách z Engadget. Těžko říci, jestli se už na E3 dočkáme také představení nové hry od id Software, o níž se docela dlouho hovoří. Spíše bychom vsadili na to, že ne, poněvadž budou tvůrci zaneprázdněni prezentováním a prodáváním licencí své nové technologie.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama