Hra na motivy Tintina vyjde už v listopadu. S chlupáčem Filutou odkryjeme (nejen) tajemství faraonů
i Zdroj: Pendulo Studios / Microids, Moulinsart
Novinka Hra na motivy Tintina vyjde už v listopadu. S chlupáčem Filutou odkryjeme (nejen) tajemství faraonů

Hra na motivy Tintina vyjde už v listopadu. S chlupáčem Filutou odkryjeme (nejen) tajemství faraonů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

16. 9. 2023 10:05

Dobrodružství malého Tintina, na které už loni lákali Microids a španělští Pendulo Studios, dostává datum vydání. V rámci nového prohlášení vyšlo najevo, že chystané Tintin Reporter: Cigars of the Pharaoh dorazí na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series už 7. listopadu, kdy dále dorazí i na Nintendo Switch. Na ten se egyptské putování hrdiny podívá až v roce 2024.

Reklama

  • Tintin Reporter: Cigars of the Pharaoh se může pochlubit datem vydání
  • Mladý dobrodruh na svou egyptskou cest vyrazí už během 7. listopadu
  • Jediné, kde se opozdí, je Nintendo Switch, kam vyjde až další rok

Nový Tintin bude při svém vydání na všech platformách dostupný ve 3 různých edicích ve formě: základní, limitované a sběratelské. Limitovaná edice bude na rozdíl od základní obsahovat i stylizovaný Steelbook a 3 pohlednice, zatímco v rámci sběratelské najdete dále i zápisník, 160stránkový artbook a také figurku.

Celý balík těchto fyzických bonusů je podobně jako hra následně také založen na základě belgické série komiksů Tintinova dobrodružství, jejíž autorem je kreslíř a autor Hergé, vlastním jménem Georges Prosper Remi. Děj, motiv, a zejména pak název titulu zde vychází ze čtvrtého svazku. Jde o svazek Faraonovy doutníky, který byl v původní verzi vydán už v roce 1932 a v němž mladý Tintin vyrazil do Egypta, jen aby zde našel mrtvé egyptology a také krabice s doutníky.

Původní oznámení, že hra vzniká, připadalo už na rok 2020, kdy Microids uzavřel spolupráci s Moulinsart, majitelem licence Tintin, též známým jako firma Hergé Foundation. Loni se pak upřesnilo, že k vydání dojde ještě letos, a nyní už víme, že se tak stane (mimo Switche) právě přespříští měsíc.

Hra se již dříve dočkala i teaseru, který více přiblížil vyznění hry a také potvrdil, že se nová grafika blíží částečně originálu. Tintin a jeho věrný pes Filuta se v nové a nepříliš vážné pojaté adventuře tedy vydají za výrazně stylizovanými tajemstvími země Nilu, kde se budou zajímat o faraony, ač půjde i o dobrodružství z celého světa.

Kromě Egypta, který na nás vykukuje už z názvu titulu a jeho inspirace, vykročí tedy naši hrdinové i jinam. Nad rámec písečné země byla oznámena například i podobně teplá Indie, Arábie a Dálný východ, kdy oba nerozliční parťáci navštíví hrobku faraona, jen aby se pak vydali do těchto netušených končin.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama