Horor na lodi a co-op akce z vesmíru. Xbox představil čtveřici indie her, které by byla škoda minout
i Zdroj: Keepsake
Novinka Horor na lodi a co-op akce z vesmíru. Xbox představil čtveřici indie her, které by byla škoda minout

Horor na lodi a co-op akce z vesmíru. Xbox představil čtveřici indie her, které by byla škoda minout

Dominik Tománek

Dominik Tománek

2. 4. 2024 15:00

Každý den vychází velká spousta her, takže je velmi jednoduché některé přehlédnout. Prezentace programu ID@Xbox však představila čtyři hry, které by vás mohly zaujmout.

Reklama

Xbox v rámci prezentace programu ID@Xbox, který pomáhá indie vývojářům publikovat samostatně hry, představili čtveřici menších titulů. Připomněli se některé už ohlášené projekty, ale došlo i na oznámení nové kooperační sci-fi akce. Kromě meditativnějších záležitostí jsme dostali i bližší pohled na chystanou hororu od tvůrců Dear Esther. 

Nightscape

Nightscape je první hrou od katarského studia Mezan Studios. Jde o atmosférickou 2.5D chodičku/skákačku inspirovanou arabským prostředím a mytologií. Hlavní hrdinkou je Layla, která se společně s roztomilým a ztřeštěným kůzletem vydává navrátit hvězdy na oblohu. Jednoho dne se totiž v místním světě ztratí všechny hvězdy světlo. A právě Layla je chce pomocí magického astrolabu vrátit. Zásadním prvkem hratelnosti bude řešení hádanek a interakce s noční oblohou, tvůrci prý dokonce pracují s místními astronomy. Hra je zatím v rané fázi vývoje, takže ještě nemá stanovené žádné konkrétní datum vydání. Zasazení do neokoukaného arabského prostředí však působí velmi zajímavě. 

Horor na lodi a co-op akce z vesmíru. Xbox představil čtveřici indie her, které by byla škoda minout
i Zdroj: MezanStudios

Botany Manor 

Na vlně meditativních zážitků ještě zůstaneme. Jako další se totiž na prezentaci připomněla puzzle prozkoumávačka Botany Manor, za kterou stojí malé britské studio Balloon Studios. V roli botaničky v důchodu, Arabelly Green, budete „šmejdit“ po její krásném panství a pokoušet se pěstovat různé květiny. Dojde na průzkum samotného historického sídla, ale i okolních pozemků. Budete hledat stopy v jejích poznámkách, knihách, plakátech a předmětech roztroušených po celé hře a odkrývat tak nové způsoby pěstování, ale i příběhu Arabelly. Autorka hry Laure De Mey se prý inspirovala v sérii Tomb Raider, při hraní za Laru jí prý totiž bavilo prozkoumávat sídlo Croft Manor. Zajímalo jí, jak by to vypadalo, kdyby mohla všechno prozkoumávat mnohem víc. A tak se rozhodla vytvořit Botany Manor. Hra vychází 9. dubna na Xbox, PC a Nintendo Switch, k dispozici bude i v rámci Xbox Game Pass. 

Jump Ship

Od „pomalejších“ her se vrhneme rovnou do akce. Během prezentace totiž byla oznámená nová hra Jump Ship. Jde kooperativní FPS střílečku pro 4 hráče (budete ji ale možnost hrát i solo), která je založena na PvE misích a ve které jste součástí posádky vesmírné lodi. Součástí misí však nebude jen lítání a střílení v lodi, ale i pěší část a následné upgrady/opravy lodi a postav. Z první záběrů vypadá hra zábavně, zatím je ale v rané fázi vývoje. Na první pohled však připomíná záležitost, která by možná mohla zaplnit díru v srdci hráčům, kteří čekali něco podobného od Starfieldu. Za Jump Ship stojí švédské studio Keepsake, které je složené z veteránů herního průmyslu (najdete zde vývojáře z Mojangu nebo Hazelight). 

Horor na lodi a co-op akce z vesmíru. Xbox představil čtveřici indie her, které by byla škoda minout
i Zdroj: Keepsake

Still Wakes the Deep

V nové hře od studia The Chinese Room, které stojí za hrami Amnesia: A Machine for Pigs, Everybody’s Gone to the Rapture, Dear Esther nebo nově za Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, se podíváte do roku 1975. Still Wakes the Deep vás hodí do role dělníka ropné plošiny na moři, který bojuje o život v kruté bouři, nebezpečném prostředí a temných mrazivých vodách Severního moře. Všechny komunikační linky byly náhle přerušeny. Všechny možnosti úniku taky. Nezbývá než jen čelit nepoznané hrůze, která se objevila na palubě. Čeká vás skoro až lovecraftovský horor z pohledu první osoby, ve kterém bude jediný cíl - přežít. Nečekejte žádná zbraně ani superschopnosti, každý váš další krok může být poslední. Na stylové atmosféře dodávájí skotští herci, s jejich ikonickým přízvukem. Čelit neznáménu budete moct už 18. června letošního roku. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama