Herní komunitu uchvátil další fenomén. Tentokrát jde o mizerné hraní na trombon
i Zdroj: Holy Wow Studios
Novinka Herní komunitu uchvátil další fenomén. Tentokrát jde o mizerné hraní na trombon

Herní komunitu uchvátil další fenomén. Tentokrát jde o mizerné hraní na trombon

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 9. 2022 12:00

Sociálními sítěmi se s grácií sobě vlastní šíří další bizarní fenomén. Tentokrát jde o rytmickou hudební hru, nenápadný projekt Trombone Champ od prakticky neznámého studio Holy Wow. V ní tak trochu ve stylu Guitar Hero… hrajete na trombon.

Reklama

  • Na sociálních sítích trenduje rytmická hra Trombone Champ
  • Hrajete v ní na trombon

Kouzlo hry spočívá nejen v kouzelně ulítlé stylizaci, ale i opravdu komickému výsledku hráčova snažení. V rozmanité nabídce více či méně známých skladeb totiž musí výškou vydechnutého tónu, určované pohybem myši a klikáním, správně doprovázet melodii. Obtížnost se ale pochopitelně různí, a i když se dostanete velmi blízko předloze, hudební zážitek je k popukání. Nemluvě o tom, když se vám příliš nedaří.

Hra vyšla před necelými dvěma týdny a na Steamu ji lze pořídit za 13 eur. Hráči už sepsali přes 1000 recenzí, které jsou prakticky výhradně vysoce pozitivní. Autoři jsou zájmem potěšeni, upozorňují ale na to, že hru vyvinul v podstatě jeden člověk, pro kterého ani není herní tvorba plnohodnou obživou.

Nejzajímavější jsou nakonec výtvory komunity. Ta tradičně ukázala, že dokáže téměř všechno, a hráči na sociálních sítích se začali předhánět ve vytváření podomácku sestavených herních periferií. Skuteční muzikanti pro hraní využívají skutečné hudební nástroje, více kutilsky založení hráči zase sestavili šikovný nástroj z plastového koupelnového potrubí. Existuje i varianta přizpůsobená virtuální realitě, ve které virtuální trombon ovládáte odtahováním ovladačů od sebe.

Byli jste na základní škole nuceni hrát na flétnu? Zřejmě přišel čas oprášit hudební sluch a trochu si zatroubit. Třeba do rytmu hymny Spojených států amerických nebo Beethovenovy páté symfonie.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama