Hellblade 2 poběží na Unreal Engine 5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hellblade 2 poběží na Unreal Engine 5

Hellblade 2 poběží na Unreal Engine 5

Radek Raudenský

Radek Raudenský

14. 5. 2020 15:16 4
Reklama

Včerejší ukázka nového technologického dema ukázala, že nová generace konzolí dokáže při dobré optimalizaci dělat divy. I kdybychom se dočkali jen kousku toho, co demo ukázalo, asi by všichni hráči mohli jásat. Jak totiž následně studio potvrdilo, demo celkem dobře rozjede i grafická karta RTX 2070.

Samozřejmě ale nejde nebýt fotorealistickou grafikou prostředí technického dema uhrazen. A i když jsme se přímo v prezentaci a následném rozhovoru dočkali potvrzení pouze jedné hry, která na Unreal Enginu 5 poběží, tedy Fortnite, druhou hru přináší Phil Spencer.

Ten na prezentaci reagoval na svém Twitteru, kde pochvaloval práci Epic Games. „Neskutečná práce týmu v Epic Games a Unreal Engine. Mnoho z našich Xbox Games Studios používá Unreal, jako například tým v Ninja Theory tvořící Hellblade 2, který je nadšený z toho, až přinese tyto UE5 inovace k životu na Xbox Series X.“

Další díl Hellblade tedy poběží na novém Unreal Enginu 5, a jsme zvědaví, co z enginu vývojáři z Ninja Theory vytvoří. I když technologické demo běželo na PlayStationu 5, podporuje Unreal Engine snad všechny platformy, na které si vzpomenete. Ninja Theory navíc tvoří exkluzivitu, a mohou tak hru nechat využít veškerý potenciál XSX, který je na papíru o něco výkonnější, než PS5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama