Hackeři zaútočili na Apex Legends kvůli Titanfallu. Vývojářům tím zkazili svátek
i Zdroj: Hrej.cz
Titanfall Novinka Hackeři zaútočili na Apex Legends kvůli Titanfallu. Vývojářům tím zkazili svátek

Hackeři zaútočili na Apex Legends kvůli Titanfallu. Vývojářům tím zkazili svátek

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 7. 2021 11:42 2

Vývojáři ze studia Respawn Entertainment měli minulý víkend plné ruce práce. Battle royal akce Apex Legends totiž zažila útok ze strany hackerů, kteří se snažili vyjádřit nesouhlas s tím, jak studio údajně přehlíží aktuální stav prvního dílu střílečky Titanfall. Zdá se, že hackeři vývojářům zkazili chvíle odpočinku, což ostatně sami dali najevo.

Reklama

  • Na Apex Legends o víkendu zaútočili hackeři
  • Chtěli vyjádřit nespokojenost se stavem okolo hry Titanfall
  • Vývojáři útok odsoudili, hackeři podle nich ničeho nedosáhli, pouze jim zkazili volné chvíle

Pokud jste se minulou neděli snažili dostat na servery Apexu, možná jste se potkali s hláškou “Zachraňte Titanfall”, jediný dostupný herní režim pak hlásil “SAVETITANFALL.COM”. Problém se týkal PC a Xbox verzí hry.

Pokud byste na stránky zavítali, setkali byste se s manifestem jakéhosi hnutí, které se snaží upozornit na problémy spojené s Titanfallem, jehož servery (paradoxně opět kvůli neúnavným hackerům) nefungují. Stránky poukazují na skutečnost, že je titul prakticky nehratelný, přesto je stále v prodeji. Navíc tvrdí, že Respawn na výzvy k řešení nereaguje.

K situaci se následně vyjádřil Ryan K. Rigney, který má na starost komunikaci s veřejností a komunitou. V několika příspěvcích na Twitteru sice uznal, že problém s DDoS útoky na servery Titanfallu stále není vyřešen, poukázal ale na skutečnost, že studio v minulosti na tuto záležitost reagovalo a nyní ji aktivně řeší. “DDoS útoky vyřešíme. Až se tak stane, můžu vám slíbit, že to nebude kvůli hackerům, kteří si ‘získali naší pozornost’ tím, že nám zkazili svátek.” 

Sluší se dodat, že si hackeři naplánovali útok na 4. července, což je pro Američany důležitý státní svátek. Sám Rigney trávil čas s rodinou a zrovna narozeným synovcem. Jakmile se ale o problému dozvěděl, musel se rychle rozloučit a vrátit se do práce. 

Zdá se, že situace kolem Titanfallu bere vývojářům hodně sil a energie. Rigney si koncem května posteskl nad tím, jak někteří lidé dokáží ostatním komplikovat život. “Přál bych si, aby si všichni hackeři, cheateři a další narušitelé našli více naplňující koníček. Proč plýtváte svým talentem na ničení komunit? Situace kolem Titanfall her je opravdu frustrující. Každá blbost nám zabere týdny práce.”

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama