Hackeři úplně zničili první Titanfall na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hackeři úplně zničili první Titanfall na PC

Hackeři úplně zničili první Titanfall na PC

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 3. 2021 09:47 5

Multiplayerové střílečky Titanfall patří do kategorie skrytých pokladů, respektive her, které hráči celkem znají, ale často se shodují na tom, že jejich kvality nebyly úplně doceněny. Pokud si třeba z tohoto důvodu plánujete koupit první díl na počítači, zpozorněte. Nová vlna stížností hráčů na sociálních sítích totiž informuje o tom, že je hra doslova nehratelná.

Reklama

 

Mluvíme samozřejmě o multiplayeru. Ten má prý pod palcem skupina, nebo možná jeden jediný hacker, který využívá prý dlouho známých bezpečnostních mezer v architektuře herních serverů. Díky nim může řadové hráče odpojovat, banovat, nebo může daný server naplnit boty a zájemcům tak úplně zabránit v připojení. To vše má navíc velmi evidentní rasistický podkres. Dle svědectví hráčů na Redditu dotyčný hacker používá přezdívku NIGGERKILLER a generovaní boti mají ve jménech rasistické nadávky.

Fanoušci na sociálních sítích zuří, studio Respawn a společnost EA totiž prý o situaci už moc dobře ví a dlouho ji nechává úplně bez povšimnutí. Na Steamu má v současnosti první Titanfall katastrofické hodnocení “až na výjimky záporné”. I v těchto recenzích si majitelé stěžují na to, že se o hru nikdo nestará a že ji hackeři nekonečnými DDoS útoky v podstatě vypnuli. Nutno dodat, že na Steamu nebyla hra v nejlepší formě ani při vydání, tehdy se potýkala s jinými technickými problémy.

Řada uživatelů také upozorňuje na to, že hráč/hacker se stejnou přezdívkou působil několik let podobné škody i na serverech týmové akce Team Fortress 2. Zda jde o stejného hráče zůstává otázkou, používá ale stále stejnou metodu - zaplavení boty.

Kritický příspěvek se objevil i přímo na diskuzních fórech EA, kde na situaci upozornil uživatel s přezdívkou MOM-2236. V aktualizaci pak upozornil na to, že hackeři v mezičase změnili způsob generování jmen, které už neobsahují rasistické nadávky. Studia EA a Respawn se k situaci zatím nevyjádřily. Zatím ani nepotvrdily , že o problému vědí.

Verzí pro Xbox 360 a Xbox One se kauza netýká.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama